ZVEZDA I PARTIZAN NAPUŠTAJU ABA LIGU? Selektor Pešić pokrenuo LAVINU usred kupa u Nišu!

Autor:

Sport

18.02.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak analizirao goruće pitanje.

ZVEZDA I PARTIZAN NAPUŠTAJU ABA LIGU? Selektor Pešić pokrenuo LAVINU usred kupa u Nišu!

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao je srpske klubove, predvođene Crvenom zvezdom i Partizanom, da napuste AdmiralBet ABA ligu i organizuju domaće takmičenje.

Kari je, tokom gostovanja na Univeriztetu u Nišu, podvukao da je došlo pravo vreme za takvu odluku.

Zvezda i Partizan nemaju interes da igraju ABA ligu, odnosno imaju jer je to jedini prohod da se igra u Evroligi. To mi podržavamo, ali pošto se na nivou Evrope dešavaju promene, mi za to moramo da se pripremimo. Ovo je idealno vreme da u toj tranziciji, mi formiramo našu profesionalnu ligu i da onog trenutka, kada jednog dana Evroliga postane, a to znači da će se proširiti, da će možda biti dve konferencije, onda moramo da se pripremimo za našu ligu. Kada se to desi, da imamo Zvezdu i Partizan, Megu, FMP-a, Student iz Niša, Vojvodina, igraju tu Ligu i da iz te Lige se igra u Evropi. Danas nijedan klub u Srbiji (ne računajući Zvezdu i Partizan) ne igra sa drugim klubom iz druge države. Želimo da se takmičimo sa Špancima, Turcima, Nemcima - naveo je kormilar "orlova", koji je na niškom univerzitetu komentarisao razvoj srpske košarke.

Republika

Foto: Starsport

Pešićev apel "Večitima"

- Popularnost košarke u Srbiji nikada nije bila veća, pod time podrazumevam interesovanje. Košarka je postala, u čitavom svetu globalni sport, kao fudbal. Ne postoji nijedna država na svetu gde se košarka ne igra. Da li je razlog te popularnost NBA, toliko nam se približio, pa možemo da gledamo svaku utakmicu. Vrlo je interesantno da tu popularnost košarke ne prati potencijal, popularnost se povećava iz dana u dan, a potencijali nam se smanjuju. Kada govorim o potencijalima… smanjili smo se kao država, nismo više Jugoslavija - izjavio je Pešić, a potom je apostrofirao značaj organizacije.

Organizacija mora da bude mnogo bolja, da pronalazimo nove puteve, da se postavimo na kolosek u smislu organizacije.

Podsetimo da je večeras od 21 čas u dvorani "Čair" na programu finale Kupa Radivoja Koraća, a klub sa Malog Kalemegdana će pokušati da odbrani "Žućkovu levicu" protiv ekipe Mege.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading