Jokić nosi Denver ove sezone: SRBIN TREĆI U NBA LIGI!

Sport

13.11.2017

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za treće mesto Denvera na tabeli Zapadne konferencije (8-5) najzaslužniji je Nikola Jokić!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić igra košarku karijere

Bivši igrač Mege na 13 odigranih mečeva ima prosek od 17,2 poena, 12 skokova i 4,8 asistencija, ali statistika koja je još više vredna divljenja je što Jokić šutira neverovatno - 52 odsto iz igre, 43 za tri i 89 odsto sa penala.

Koliko je taj podatak očaravajuć, najbolje govori to što su u istoriji NBA lige samo sedmorica igrača na kraju sezone imala učinak od 50-40-90 (ukupno iz igre, za tri i sa penala): Dirk Novicki, Stef Kari, Redži Miler, Mark Prajs, Kevin Durent, Stiv Neš i Leri Bird.

Jokić, naravno, može pokvariti za sada sjajnu statistiku, ali trenutno su ispred njega samo zvezde NBA lige Kevin Durent i Evan Furnije, dok je za sobom ostavio Tonija Snela i Daga Mekdermota.

Ove sezone naš centar šutira 52 odsto iz igre, 43 za tri i 89 odsto sa penala. Bolji od njega samo Durent i Furnije

Koliko su Nagetsi oduševljeni Jokićem, pokazuje i to što su na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavili magičnu asistenciju Srbina uz komentar:

- Medicinski pregledi kažu da Nikola Jokić nema oči na potiljku. Ali ovaj video kaže drugačije.

Srpski reprezentativac odigraće još 69 mečeva i imati priliku da poboljša ili pogorša učinak, a ukoliko bi došao do magičnih brojki 50-40-90, postao bi prvi centar kojem je to pošlo za rukom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading