VESTERMANU SE SRCE CEPA ZBOG CRNO-BELIH: Teško podnosim Partizanovo mučenje

Autor: glassrpske.com/Republika.rs

Sport

16.10.2017

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš moskovskog CSKA i reprezentativac Francsuke Leo Vesterman govorio je o Partizanu, Dušku Vujoševiću, planovima za budućnost.

RepublikaFoto: MN Press
Vesterman i Lovernj su blistali u Partizanu

Vesterman je dve godine igrao za Partizan, a i dalje je miljenik navijača crno-belih. On je uoči nove sezone stigao u CSKA.

- Moj najveći san je da budem šampion Evrolige. CSKA je pravi klub za to, pritisak je veliki, ali sam srećan što sam ovde. Dolazak u CSKA veliki je korak u mojoj karijeri, došao sam u odličnu organizaciju gde je lako držati fokus na košarci. Igrači imaju odlične uslove, svi se brinu o nama i to su faktori koji organizaciju čine velikom - rekao je Vesterman za "Glas Srpske".

Francuz se osvrnuo na situaciju u Partizanu.

- Baš sam na EP pričao sa Bogdanom, Lučićem i Milosavljevićem. Saglasni smo da bi igrali na F4 Evrolige da smo ostali zajedno. Nažalost, nismo održali ekipu, ali se rado sećam tog perioda. Ostvarili smo sjajan odnos, i dalje smo bliski i svi su mi sada veliki prijatelji. Ponosan sam kada vidim bivše saigrače, Partizanovu decu, da igraju na najvišem nivou. Pomenuta trojica su sa Srbijom osvojila srebro na EP, Davis Bertans je igrao odlično. Igra u NBA, baš kao i Lovernj, drago mi je zbog Bogdana što je ispunio svoj san, Milosavljević ima novi ugovor i zaista ih je lepo vidjeti. Podržavam ih u svemu - rekao je Vesterman.

Francuz prati dešavanja u bivšem klubu, koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

- Nije lako, konstantno pratim situaciju iz navijačkog ugla. Teško je gledati kako se muče, nadam se da će biti bolje u narednim godinama. Klub mora da ide korak po korak kako bi se vratio u evropski vrh, jer Partizan to zaslužuje zbog prebogate istorije i sjajnih navijača - kazao je Francuz.

On je rekao da je u stalnom kontaktu sa bivšim trenerom Partizana Duškom Vujoševićem.

- Čujemo se često, pričamo koliko je to moguće, malo ja nabadam srpski, on kaže koju reč na engleskom. Dugujem mu mnogo, bio je jedan od razloga zašto sam došao u Partizan. Rad sa njim je dragoceno iskustvo, koliko je dobar trener, toliko je dobar čovek - rekao je Vesterman.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading