HRVATI SE DOZVALI PAMETI: Sklanjaju ustaško U!

Autor:

Sport

25.09.2017

13:40 >> 14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pisanja "Srpskog telegrafa", a za njim i drugih medija, košarkaški klub Cedevita oglasio se saopštenjem u kojem tvrdi da će promeniti font slova U na dresovima. Podsetimo, font koji je bio korišćen na dresovima napravio je da U izgleda kao simbol zloglasnih ustaških formacija iz doba fašističke NDH.

RepublikaFoto: Foto Mornar Media Pro
Font slova biće promenjen na dresovima Cedevite

Košarkaši Cedevite su na mečevima Superkupa ABA lige u Budvi nosili zloglasno slovo U na dresovima jer je šampion Hrvatske promenio font za prezimena igrača, a "slučajno" je iskorišćen i simbol za ubijanje Srba.

Sporne dresove su nosili Roko Leni Ukić, Filip Krušlin, Džanan Musa i Kevin Marfi. Posle reakcije iz Srbije, oglasili su se i čelnici Cedeviti nazvavši ovde "optužbe suludim".

- KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta samo insistirajući na sportskim načelima došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i evroligaških klubova. Rad, trening, strategija, poštenje, takmičenje i timski duh su jedine vrednosti koje promovišu igrači u dresovima Cedevite. Lopta je jedini razlog zašto se bilo šta od toga radi. KK Cedevita se nikada bavila politikom. Naš dres su nosili i nose Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci... kao i ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i drugih orijentacija - navodi se u saopštenju Cedevite i dodaje:

- Bole nas tendenciozne interpretacije našeg fonta slova. Poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije, kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se neko zbog slova osetio povređenim, a kako bi se izbegao svaki novi nesoporazum, fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba ćemo zameniti u najkraćem mogućem roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading