USTAŠE IZ CEDEVITE!

Autor:

Sport

25.09.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustaše žele da marširaju Srbijom! Košarkaši Cedevite nosiće ove sezone zloglasno slovo U na dresovima jer je šampion Hrvatske promenio font za prezimena igrača, a "slučajno" je iskorišćen i simbol za ubijanje Srba.

RepublikaFoto: Foto Mornar Media Pro
ČETIRI KOŠARKAŠA CEDEVITE NOSE USTAŠKO "U" NA LEĐIMA

Sporni dresovi su premijeru imali na ABA Superkupu u Baru, na kojem su Hrvati osvojili trofej, a "manekeni" su nesvesno bili Roko Leni Ukić, Filip Krušlin, Džanan Musa i Kevin Marfi (Murphy).

ABA DA REAGUJE

Da je ovakva provokacija neprihvatljiva, smatra i bivši as Partizana Goran Grbović, uz poziv ABA ligi da reaguje. Legendarni Grba u razgovoru za Srpski telegraf pita čelnike Cedevite zašto iskorišćavaju košarkaše koji verovatno i ne znaju u kakvu su igru upleteni.

- Stavili su na dresove simbol vojske koja je činila masakr nad Srbima. Zamolio bih igrače Cedevite da, ukoliko to uopšte imaju u udžbenicima, pročitaju malo o svojoj istoriji, da vide šta simbol U predstavlja. Čelnici lige bi morali da reaguju, da zahtevaju da se sporno slovo promeni. To je bar lako uraditi. Ako im ovo prođe, treba da se zapitamo šta bi bilo da Nemci nose kukasti krst. Ovo je ozbiljan incident, samo da zbog njega ne bude i sukoba na inače mirnim košarkaškim tribinama - jasan je Grbović.

Foto: Foto Mornar Media Pro

ČETIRI GOSTOVANJA

Ukoliko nešto ne bude promenjeno, u najmanje četiri navrata publika u Srbiji moraće da gleda ustaški simbol na svojim parketima. Prvo će na ispitu biti navijači Mege, koji dočekuju Cedevitu u 6. kolu, zatim Partizana u 11, FMP u 12. i Crvene zvezde u 16. kolu. Međutim, ukoliko crveno-beli i Zagrepčani očekivano prođu u plej-of, može se desiti da Cedevita dobije još gostovanja u Beogradu.

Nema dileme da je ovo samo još jedna u nizu hrvatskih provokacija i ostaje da se vidi da li će čelnici ABA lige reagovati i sprečiti da dođe do incidenata na predstojećim mečevima regionalnog takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading