NEVEROVATAN SKANDAL PRED MUNDIJAL: Propao pokušaj otmice LEGENDARDNOG fudbalera!

Autor:

Sport

26.10.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan skandal pred sam početak Svetskog prvenstva.

NEVEROVATAN SKANDAL PRED MUNDIJAL: Propao pokušaj otmice LEGENDARDNOG fudbalera!

Foto: Tanjug/AP

Katar 2022

Ali Karimi, legendardni fudbaler Irana, bio je meta iranskih vlasti, koje su pokušale da ga otmu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i vrate ga u rodnu državu.

Karimi je samo jedan od mnogobrojnih sportista Irana koji su se usprotivile režimu u toj državi, a povod je bio ubistvo mlade Mahse Amini. Od izbijanja protesta zbog njene smrti, pa sve do danas, ubijeno je preko 200 ljudi u ovoj azijskoj zemlji.

Zbog toga su vlasti Irana izdale nalog za njegovo hapšenje, a cilj je bio da se on kidnapuje u UAE, gde Karimi živi, da bi se doveo na nacionalnu televiziju Irana, gde bi usledilo javno izvinjenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ali Karimi i Son u duelu

Iranski fudbaler je dobio poruku od jednog sunarodnika, koji je takođe "fudbaler", u kojoj je glasilo da želi da se nađe sa Karimijem sa ciljem da napusti Dubai. Karimi je od početak bio sumnjičav zbog te poruke, a potvrdu je dobio od jednog fudbalera.

Ovo je zamka. Neko od državnih obaveštajaca ti je slao poruke – pisalo je u poruci koju je od drugog fudbalera dobio legendarni iranski fudbaler.

Zahvaljujući tome, sprečena je otmica bivšeg fudbalera Bajerna, koji se zatim oglasio na društvenim mrežama.

-  Zahvaljujem se mojim zemljacima što su zabrinuti za mene. Pretili su mojoj porodici i meni, praćeni smo na sve načine, ali ja nisam bitan. Žalim za zemljacima širom Irana i sva tuga i bol su u domovini – napisao je 43-godišnji bivši fudbaler.

Karimi je u karijeri nastupao za brojne iranske klubove, a par sezona je bio i u Evropi. Dve godine je proveo u Bajernu iz Minhena, sa kojim je osvojio prvenstvo i kup, a kratko je igrao i za Šalke, sa kojim takođe ima kup Nemačke.

Videćemo da li će ovaj pokušaj otmice možda uticati na odluku FIFE, koja se poslednjih dana nalazi pod brojnim pritiscima da izbaci Iran sa prvenstva. Države koje su zahtevale da umesto njih uđu na "mala vrata" na Mundijal su Ukrajina i Italija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading