SALDANJA ŠOKIRAO GROBARE! Nisam uvek bio NAPADAČ! Evo na kojoj je pozicji počeo da igra fudbal!

Autor:

Sport

16.10.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski golgeter "eksplodirao" u Partizanu.

SALDANJA ŠOKIRAO GROBARE! Nisam uvek bio NAPADAČ! Evo na kojoj je pozicji počeo da igra fudbal!

Foto: Starsport

Mateus Saldanja

Mnogi navijači lidera Superlige su sa nevericom vrteli glavom, kada je uprava kluba iz Humske odlučila da proda Rikarda Gomeša u katarski Al Šamal.

Dugo su kuburili crno-beli s realizacijom, a onda je kao grom iz vedra neba osvanulo da Mateus Saldanja stiže u redove "parnog valjka".

Bivši igrač Džef junajteda se odmah nametnuo golovima i asistencijama, pa je od starta prvenstva već uspeo da se šest puta upiše u strelce i upola od toga "spakuje" pogotke saigračima, čime je direktno doprineo osvajanju prve pozicije pred reprezentativnu pauzu.

Foto: Starsport

 

U razgovoru za "Novosti", napadač Partizana je otkrio neke nepoznanice s početka karijere. Pre svega, da nije počeo na mestu centarfora:

- Počeo sam nešto povučenije, imao sam dobru tehniku. Ipak, kako je vreme prolazilo, shvatio sam da više volim da dajem golove, nego da organizujem igru. Kako sam zaigrao u napadu, više nije bilo nikakve dileme i na toj poziciji sam ostao do dana današnjeg - rekao je Saldanja za "Novosti".

Foto: Starsport

 

U Japanu je imao prvo inostrano iskustvo?

- Japan je za mene posebna zemlja, gde sam naučio mnogo stvari na terenu, tamo sam "porastao" i kao igrač i kao čovek. Mislim da sam ovo što sam danas, umnogome zaslugom toga što sam imao prilike da igram u Japanu. Ono glavno što sam shvatio i prihvatio van terena tokom boravka u Japanu je duševni mir.

Otkrio je na kraju s kim se najbolje slaže u Partizanu:

- Ne volim da izdvajam saigrače, svako od njih mi znači kako na terenu, tako i u svlačionici i van dnevnih rutina u klubu. Jezička barijera je, logično, i dalje prisutna i zato bih mogao da izdvojim Kanutea, Meniga, Severinu i Natha, sa kojima se lakše sporazumevam. Deluje mi da sam na terenu najbolju konekciju ostvario sa desnim bekom Aranđelom Stojkovićem - istakao je Mateus Saldanja za "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading