SRBI MOGU DA NAPADNU BOGINJU: Klemente veruje da "Orlovi" mogu na krov sveta

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

22.11.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor Srbije ističe da su izabranici Dragana Stojkovića Piksija sposobni da osvoje Svetsko prvenstvo.

SRBI MOGU DA NAPADNU BOGINJU: Klemente veruje da "Orlovi" mogu na krov sveta

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Havijer Klemente

Fudbalska reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru ima velika očekivanja, a među navijačima vlada prava euforija. Snagu "orlova" ističe i nekadašnji selektor naše zemlje Havijar Klemente, koji je u razgovoru za Republiku poručio da izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju kvalitet da napadnu Boginju.

DEŠAVANJA SA MUNDIJALA MOŽETE PRATITI UŽIVO

Španski stručnjak koji sad vodi Libiju bio je prvi stranac u istoriji srpskog fudbala (2006-2007), ali se na klupi "orlova" nije dugo zadržao i zbog loših rezultata bio je smenjen posle svega godinu dana.

DOBRA HEMIJA

Međutim, Klemente je istakao da Srbija sad ima mnogo bolji tim neko ranije.

- Imate odlične igrače, koji imaju noseće uloge u svojim klubovima. Ova generacija je posebno kvalitetna. Takođe, potrefila se i dobra hemija, imate sve što je potrebno da napravite dobar rezultat. Navijaću za Srbiju, naravno, pored Španije - poručio je Klemente.

Republika

Foto: Starsport

Havijer Klemente

Veliki izazov Izabranike Dragana Stojkovića Piksija očekuje već u prvom duelu u četvrtak uveče (20.00), gde će odmeriti snage s moćnim Brazilom, petostrukim svetskim šampionom. Posebno jer nemamo pobedu nad "karaokama" čak 88 godina, poslednji put smo ih dobili davne 1934. Osim Brazilaca u Grupi G, očekuje nas još dueli s Kamerunom (28. novembar) i Švajcarskom (2. decembar), a Španac je otkrio da Srbe jaki protivnici dodatno motivišu.

- Bio sam godinu dana u Srbiji i dobro poznajem vaš mentalitet. Vi mnogo bolje igrate protiv jakih protivnika nego onih slabijih. Oni vas više motivišu. Slabije rivale znate da potcenite i mislite da ćete lako, onda nastane problem. Tako da ćete pre dobiti Brazil, a s Kamerunom će te se mučiti - objasnio je selektor Libije.

PRAVI LIDER

Bivši selektor veruje da će glavni džoker "orlova" u Kataru biti golgeter Fulama Aleksandar Mitrović, kao što je bio i u kvalifikacijama.

- Mitrović je snaga Srbije. Naravno, i ostali igrači su odlični, ali u svakom timu mora da postoji neki lider - rekao je španski stručnjak.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović

Havijar dobro poznaje srpske igrače, ali kaže da nije upoznat s dosadašnjim radom selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Ne poznajem Piksija. Znam da je bio dobar igrač, ali pre dolaska na kormilo srpskog tima nisam bio upoznat s njegovim radom. Sada se odlično pokazao i neka tako nastavi - zaključio je Klemente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading