Reprezentacija SEVERNE KOREJE STIŽE U JAPAN, uprkos nametnutim sankcijama Tokija

Sport

05.12.2017

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Severne Koreje doputovaće u Tokio na turnir Istočne Azije, uprkos sankcijama koje je Vlada iz japanske prestonice uvela režimu Kim Džong-una zbog raketnih i nuklearnih testiranja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Japanski navijači spremno očekuju dolazak fudbalera Severne Koreje

Severna Koreja će na ovom turniru odmeriti snage sa Kinom, Južnom Korejom i već pomenutom selekcijom domaćina.

Nema sumnje da će atmosfera na terenu i tribinama biti nešto zaoštrenija zbog nedavnih raketnih proba režima Kim Džong-una kada su projektili proleteli na 200 nautičkih milja od ekskluzivne ekonomske zone Tokija.

Vojni stručnjaci i analitičari su čak naveli da je ta raketa mogla da ode skroz do Vašingtona da je bila lansirana na standardnoj putanji.

Japan je severnokorejskim državnim zvaničnicima zabranio ulazak u zemlju, što je deo sankcija prema Pjongjangu zbog nuklearnih i raketnih testiranja, ali je očigledno za sportiste iz ove države napravljen ustupak, pa će tako moći da odigraju tri zakazana fudbalska susreta na ovom kupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading