EVO KOME JE BILA NAMENJENA BOMBA BAČENA NA AUTO KOŠARKAŠA

Autor:

Hronika

05.08.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za napadačima koji su u noći između subote i nedelje, u četiri sata posle ponoći, bacili ručnu bombu kašikaru u dvorište porodične kuće bivšeg košarkaškog reprezentativca i asa Partizana Vukašina Vuleta Avdalovića na Banovom brdu u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Vule Avdalović ni kriv ni dužan zaradio velike troškove zbog nesreće

U eksploziji je oštećen Avdalovićev audi Q5, kao i još dva automobila, dok povređenih, na sreću, nije bilo.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Jedan od automobila koji je stradao u nesreći

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, bomba je greškom bačena na kuću košarkaša, a navodno je bila namenjena A. Š., koji je odranije poznat policiji.

Ispod automobila A. Š. pre pet, šest godina bila podmetnuta eksplozivna naprava

RENOVIRALI KUĆU

- Puklo je kao grom, sve nas je probudilo. Podsetilo nas je na bombardovanje. Policija je došla za nekoliko minuta, srećom, ništa se nije zapalilo. Videla sam oštećen automobil parkiran na ulici. Avdalovići nisu bili kod kuće. Znam da su kuću dugo renovirali i uselili se ove godine, ali poslednja dva meseca nismo videli ni košarkaša ni njegovu suprugu i troje dece. Vule je dobar i ljubazan komšija, verujem da ovaj napad nema veze s njim - priča komšinica proslavljenog sportiste.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Mesto napada - zgrada na Banovom Brdu

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, pretpostavlja se da je kašikara trebalo da završi na kuću pored Avdalovićeve, u kojoj živi A. Š., a koji ima debeo dosije u policiji.

3 automobila oštećena u eksploziji

Spekuliše se da je A. Š. hapšen u Italiji zbog sumnje da je član ozloglašene grupe Pink Panter, ali ova informacija nije zvanično potvrđena.

- On je poznat policiji po različitim krivičnim delima. Hapšen je zbog razbojništava, krađa, ali i nasilničkog ponašanja. Postoji mogućnost da je ova eksplozija trebalo da bude opomena A. Š. za neke neraščišćene poslove. Inače, ovo nije prvi put da u ovoj ulici odjekne bomba. Pre nekih pet, šest godina bila je podmetnuta bomba ispod automobila tog kriminalca koji je bilo parkiran u dvorištu. Na sreću, povređenih ni tad nije bilo. Zbog svega toga se sumnja da je on trebalo da bude prava meta, a da je Avdalović kolateralna šteta - kaže naš sagovornik.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Eksplozija upropastila sve

BEZ KOMENTARA

U jednom trenutku iz kuće A. Š. izašao je mladić koji se predstavio kao pripadnik obezbeđenja. On je rekao da nije bio u kući kad je odjeknula detonacija i da ne zna šta se tačno dogodilo. Jedan mladić izašao je i iz Avdalovićeve kuće i fotografisao oštećeni automobil, ali nije želeo da daje izjave za medije.

Reporteri Srpskog telegrafa pokušali su da stupe u kontakt s Avadalovićem kako bismo dobili njegov komentar u vezi s napadom, ali se on nije javljao na mobilni telefon niti odgovarao na SMS poruke.

Bogata karijera

Vukašin Avdalović trenutno je asistent trenera Dejana Milojevića u KK Mega Bemaks. Imao je izuzetno bogatu igračku karijeru. Od 1998. do 2005. branio je boje Partizana, da bi potom četiri godine proveo u španskoj Valensiji. Zatim je nastupao za Alikante, Šole, Albu... Igrao je i za reprezentaciju. Učestvovao je na Evropskom prvenstvu 2003. u Švedskoj, na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, na Evropskom prvenstvu 2005. u SCG i na Svetskom prvenstvu 2006. u Japanu.

Kamere snimile napadače?

Na ogradi dvorišta kuće broj 31, koja se nalazi odmah do doma Vuleta Avdalovića, nalaze se kamere za video-nadzor, koje snimaju i deo Ulice Rajka od Rasine. Policija je preuzela snimke sigurnosnih kamera, a očekuje se da bi oni mogli da budu od koristi u daljoj istrazi i identifikovanju napadača. Na licu mesta pronađen je osigurač bombe.

Šteta na kapiji i garaži

Napadač greškom bacio bombu u dvorište Avdalovića oštećen košarkašev audi, kao i još dva automobila šteta pričinjena na vratima garaže, kapiji i zidu motiv napada biće utvrđen daljom istragom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading