UBIJENI SINIŠA MILIĆ OBEZBEĐIVAO POZNATOG POLITIČARA

Autor: Mediji, Republika

Hronika

04.07.2018

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Milić (44), koji je ubijen 19. juna na Autokomandi u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil, radio je kao obezbeđenje Zorana Bakija Anđelkovića, člana glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ
Lividacija Siniše Milića na Voždovcu

Bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i Pete uprave za obezbeđenje MUP, Anđelkovića je čuvao 1999, pre nego što je otpušten iz policije.

Ovaj funkcioner SPS je, podsetimo, u to vreme bio prvi čovek Privremenog izvršnog veća Kosova i Metohije.

- Tačno je da je radio u mom obezbeđenju 1999, posle bombardovanja. Radilo je 12 pripadnika MUP, a među njima je bio i on. MUP ih je rasporedio - potvrdio je Anđelković za beogradske medije. 

Prema njegovim rečima, u to vreme je s Milićem bio u korektnim odnosima, ali nisu ostali u kontaktu kada je prestao da obavlja radne dužnosti na njegovom obezbeđenju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Zoran Baki Anđelković (levo)

Stravična eksplozija u kojoj je Milić poginuo dogodila se usred dana, oko 13 časova. U vreme kada je ubijen, Milić je bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Policija sumnja da se on na meti profesionalnog ubice našao upravo zbog bliskosti s Koraćem i Bojovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading