(FOTO) Ekskluzivne službene beleške o likvidacijama kriminalaca: ONI SU UBILI NAJJAČE SRPSKE MAFIJAŠE

Autor:

Hronika

12.05.2018

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krvavi obračuni tokom devedesetih u kojima su likvidirani visokopozicionirani pripadnici srpskog podzemlja i dalje nisu rasvetljeni, a ubice su na slobodi. Među žestokim momcima koji su ubijeni, a za čiju smrt niko nije odgovarao su Aleksandar Knežević Knele, Branislav Matić Beli, Đorđe Božović Giška, Rade Ćaldović Ćenta, kao i Jusuf Jusa Bulić i Darko Ašanin. Ni dan-danas, posle više od 20 godina od zločina, iako su neka imena dovođena u vezu sa zločinima, ne zna se ko je i zbog čega naložio njihovu likvidaciju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Knežević Knele

Bivši funkcioner DB Božidar Spasić smatra da ta ubistva nikad neće biti rasvetljena!

- Ovi kriminalni obračuni, koji su počeli likvidacijom Belog, a završavaju se ubistvom Željka Ražnatovića Arkana, pozadina su tadašnje sprege između kriminala i politike. S velikom sigurnošću možemo da kažemo da će ta ubistva ostati crna tačka i provalija u istražnim radnjama naših organa. Nekih 20 ubistava nikada neće biti rasvetljeno niti za to ima volje. Ovde se radi o zločinima u kojima je došlo do čuvene sprege između podzemlja i politike i u kojima treba utvrditi političku pozadinu, a tu je nemoguće doći do prave istine - kaže Spasić.

Spasić: Reč je o zločinima u kojima je došlo do sprege između podzemlja i politike, nemoguće je doći do istine

Srpski telegraf došao je do ekskluzivnih dokumenata DB u vezi sa mafijaškim ubistvima u kojima se navode i imena potencijalnih egzekutora.

 

Foto: Srpski telegraf

Beli i Giška likvidirani zbog demonstracija

Nerazdvojni prijatelji Branislav Matić Beli i Đorđe Božović Giška ubijeni su u razmaku od samo mesec dana. Beli je likvidiran na kućnom pragu 4. avgusta 1991, a Giška 15. septembra iste godine na ratištu u Gospiću.

- Matićev prijatelj tvrdi da su Beli, pa Giška ubijeni iz osvete za demonstracije 9. marta 1991. Prema njegovim informacijama, ispred kuće Matića ubice su čekale u belom mercedesu i zelenom fordu. Naš izvor je uveren da je među ubicama bio savezni specijalac Naser Orić, koji ih je, kako kaže, tukao i na demonstracijama - navodi se u dokumentu.

Kako se dodaje, Matićev prijatelj je siguran da su pojedine strukture DB učestvovale u oba zločina, dok je motiv navodno njihova prisna veza sa SPO, finansiranje stranke i učestvovanje u demonstracijama.

 

Foto: Srpski telegraf

Sarajlija platio Ašaninovo ubistvo?

Žestoki momak Darko Ašanin ubijen je 30. juna 1998. hicima iz automatskog oružja u bašti svog restorana na beogradskom Dedinju, a o motivima i izvršiocima zločina i dalje se samo spekuliše.

- Pripadnici policije su razgovarali sa A. T. i D. B., licima koja su izuzetno povezana sa kriminalnim klanovima u beogradskom podzemlju. Postoje indicije da oni imaju informacije koje do sada nisu poznate o ubistvu Darka Ašanina. Lica sa kojima smo razgovarali ističu da je novac za ubistvo dao izvesni Ratomir Spaić iz Sarajeva - navodi se u službenoj belešci do koje je Srpski telegraf došao.

 

 

 

 

 

Ko je Ćenta
- družio se da Ljubomirom Magašom
- osuđivan za iznudu, ucene, razbojništvo i krađu
- hapšen 1967. zbog optužbi za silovanje
- Ćenta 1972. ranjen u stomak u Veroni
- u novembru 1993. neuspeli atentat na Ćaldovića
Ko je Giška
- rođen 16. septembra 1955. u Peći
- sa 13 godina prvi put ilegalno prešao granicu
- govorio devet jezika
- završio tri fakulteta
- ženio se dva puta, ima ćerku Milenu
- ubijen 15. septembra 1991. godine
- ćerka mu je doktor nauka i direktor inostrane firme
- žena mu poginula u saobraćajnoj nesreći 2004.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading