SILOVALI GA DRŠKOM OD METLE I UBILI! Stravični detalji smrti zatvorenika u Padinskoj Skeli!

Autor:

Hronika

20.03.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrečni čovek je bio u zatvoru zbog izdržavanja kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

SILOVALI GA DRŠKOM OD METLE I UBILI! Stravični detalji smrti zatvorenika u Padinskoj Skeli!

Foto: ST/Nebojša Mandić/Petar Divac, E-stock

KPZ Padinska Skela

Sedamdesetogodišnji S.B. preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli 4. februara 2024. godine, a sumnja se da je nesrećni čovek preminuo usled dugog mučenja, prebijanja i silovanja, prenosi Blic.

Cimeri S.B su navodno bili svedoci njegovog mučenja, a kako se sumnja, dvojica muškaraca su prisustvovala i svedočila nasilju koje je nesrećni muškarac trpeo od strane drugih osuđenika.

Tokom istrage, a nakon njihovog saslušanja, utvrđeno je da su nasilnici koji su mučili preminulog, pretili i njima dvojici i da iz tog razloga nisu mogli da mu pomognu.

Kako se nezvanično saznaje, oni su navodno, zlostavljanje čoveka prijavljivali stražarima, a S.B. je u više navrata trpeli torturu.

Silovan drškom metle

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Stariji zatvorenik S.B. (70) preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli početkom februara meseca. Prema nezvaničnim informacijama, smrt je nastupila kao posledica silovanja drškom od metle, usled kog je došlo do povreda unutrašnjih organa.

Navodno, preminuli je bio u zatvoru zbog izdržavanja kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Tužilaštvo je naložilo istragu kako bi se utvrdili svi detalji njegove smrti.

Kako se sumnja njega su maltretirali stari zatvorenici.

Plašio se da prijavi nasilnike?

Maltretirani čovek je, kako se sumnja, verovatno iz straha od osvete lekarima na pregledu govorio da je sam padao i nije smeo da prijavi nasilje.

Smenjen direktor, sedam osoba pod disciplinskim postupkom

Zbog ovog tragičnog događaja smenjen je direktor ovog kazamata, Vladimir Bukvić i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani".

- Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja - dodaju iz Uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading