TETKA UBIJENE ŽENE U GRADAČCU OGORČENA: Iz policije niko nikad nije odgovarao

Autor: J. BRANKOVIĆ-A. POPOVIĆ

Hronika

22.11.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da su policajci krenuli čak i pešice onda kada smo ih zvali, sad bi Nizama bila živa, kaže Zijada Pamuković

TETKA UBIJENE ŽENE U GRADAČCU OGORČENA: Iz policije niko nikad nije odgovarao

Foto: ST/D. KADIĆ

Razočarani izjavama iz MUP i tužilaštva na nedavno održanoj konferenciji za medije, na kojoj su prezentovani relevantni nalazi i rezultati istrage u vezi s trostrukim ubistvom i tri pokušaja ubistva koje je potreslo Gradačac 11. avgusta 2023, tetka i teča ubijene Nizame Hećimović odlučili su da se obrate javnosti.

Foto: Facebook.com/ZijadaPamukovic

Zijada Pamuković

 

Monstrum Nermin Sulejmanović je, da podsetimo, u krvavom piru posle nesrećne Nizame ubio i oca i sina Denisa i Đengiza Ondera, te ranio još tri osobe. Ubistvo Nizame prenosio je uživo na društvenoj mreži. Na kraju je presudio sebi.

Svima pretio


Kako kaže Zijada Pamuković, Nizamina tetka, oni su od 4. do 11. avgusta pokušavali da pomognu svom detetu, kako su je od milja zvali. Nermin je 4. avgusta zvao da pita gde je Nizama i rekao da su se posvađali. Kasnije nam je Nizama rekla da je on pretukao i da se krije od njega. Kružio je gradom i tražio je svugde - kaže Nizamina tetka Zijada.
Nizamina porodica je uporno tražila rešenja, a Nermin je pretio svima, najviše Nizaminoj sestri.

- Kada smo zvali sigurnu kuću u Tuzli, gde smo odmah hteli da je smestimo jer nam je to bilo jedino logično rešenje, rekli su nam da moramo da je smestimo u sigurnu kuću u Gradačcu, ali nakon što prikupimo potrebnu papirologiju iz Centra za socijalni rad - objasnila je Nizamina tetka.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ, Društvene mreže

 


Time je proces njenog smeštanja u sigurnu kuću usporen. Policija u Gradačcu joj je kazala da je najbolje da se Nizama krije kod tetke Zijade s obzirom na to da je kuća blizu policijske stanice i da je tu najsigurnija.

Foto: Privatna arhiva

Ubijena Nizama Hećimović

Stigli su poslednji

S obzirom na to da policija nije reagovala na vreme onda kada je najviše trebalo 11. avgusta, Zijada Pamuković kaže da to dovoljno govori o tome da li je tu zaista bilo najsigurnije.

- Nermin je tog jutra došao, pucao nekoliko puta u ulazna vrata. Kad nije mogao da uđe, obilazio je kuću, razbio balkonska vrata, ušao u jednu prostoriju i ranio mog sina. Izašao je potom, ušao na druga balkonska vrata i našao Nizamu u drugoj sobi - ispričala je Nizamina tetka.

Od trenutka kada je prvi put pucao u vrata, komšije su već zvale policiju, priča Zijada, a nakon toga su i ona i njen sin zvali.

- Vreme je prolazilo, a i sama Nizama je usporavala izlazak iz kuće u nadi da će policija doći. Ali policije nije bilo. Pre je stigla hitna pomoć, koja je pozvana tek pošto je moj sin ranjen. Da su policajci krenuli pešice onda kada smo ih zvali, mogli su da stignu za pet minuta, s obzirom na udaljenost naše kuće od njihove stanice, međutim, oni su stigli poslednji. Da su bili malo brži, sad bi Nizama bila živa - kazala je ogorčena Nizamina tetka.

Telo monstruma i dalje na ledu mrtvačnice

Posmrtne ostatke Nermina Sulejmanovića i dalje drže na ledu u mrtvačnici Komemorativnog centra u Tuzli. Veoma je neizvesno šta će se s njima desiti budući da niko ne želi da ih preuzme i sahrani, rekao je Faruk Latifagić, direktor te ustanove.
- Gradska uprava Gradačca je nadležna, a niko od porodice neće da da saglasnost da bi telo bilo ukopano. Država, u slučaju da porodica neće da ga preuzme, može da ga sahrani o svom trošku, ali porodica mora da da saglasnost. Inače, groblja nemaju mesto na kom bi ostaci bili zakopani - kazao je Latifagić i dodao da čuvanje tela ubice do sada državnu kasu košta 1.700 evra, a činjenica da i jedan cent građani plaćaju za njega izaziva veliko ogorčenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading