POLICIJA RAZBILA BANDU U PIROTU: Četvorica migranata iza rešetaka - pretili oružjem i pljačkali

Autor:

Hronika

03.09.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni su ilegalno ušli na teritoriju R. Srbije, te neovlašćeno boravili u jednoj od vikendica u ataru sela Vojnegovac kod Pirota.

POLICIJA RAZBILA BANDU U PIROTU: Četvorica migranata iza rešetaka - pretili oružjem i pljačkali

Foto: Mup srbije/PU Pirot

Više javno tužilaštvo u Pirotu odredilo zadržavanje K. G, G. K, H. T, svi iz  Avganistana i  K. K. iz Pakistana zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oruzja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su ilegalno ušli na teritoriju R. Srbije, te neovlašćeno boravili u jednoj od vikendica u ataru sela Vojnegovac kod Pirota gde su uredili mesta sa kojih su osmatrali okolinu.

Postoje indicije da je oružje korišćeno za zastrašivanje, ucenu i oduzimanje novca od drugih migranata.

U blizini osumnjičenih i pored navedene vikendice pronađene su tri automatske puške sa 5 okvira i 150 metaka kao i 2 pištolja sa po 6 metaka.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, u saradnji sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj i Žandarmerijom, u akciji suzbijanja iregularnih migracija koja je sprovedena na području Pirota, uhapsili četiri iregularna migranta, državljane Avganistana i zaplenili pet komada vatrenog oružja. 

Kako se sumnja, ovi migranti su u proteklom periodu presretali druge iregularne migrante od kojih su uz, pretnju oružjem, oduzimali novac, mobilne telefone i druge vredne predmete. 

Policija je pretragom terena pronašla tri automatske puške, dva pištolja, novac i manju količinu biljne materije nalik na marihuanu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading