VOLIM TE DO SATURNA I NAZAD! Bolesna poruka Kosti koji je pobio drugare u "Ribnikaru" - najmorbidnija podrška dosad

Autor:

Hronika

07.08.2023

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među morbidnim porukama Kosti Kecmanoviću su "Volim te do Saturna i nazad", "Mislio si da si zvezda, ali si galaksija"

VOLIM TE DO SATURNA I NAZAD! Bolesna poruka Kosti koji je pobio drugare u "Ribnikaru" - najmorbidnija podrška dosad

Foto: Printscreen, Pixabay.com

Dečak-ubica Kosta Kecmanović napunio je 14 godina, a dane pred rođendan proveo je, kako kažu izvori bliski Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu gde ga veštače stručnjaci, razmišljajući jedino o poklonima koje želi da dobije. Podjednako jezivo je što su društvene mreže i dalje bukvalno zatrpane čestitkama, pa čak i izjavama ljubavi maloletnom monstrumu povodom rođendana, iz celog sveta!

Od prvog dana u bolnici Kosta ne razmišlja koliko je bola naneo porodicama devetoro dece i čuvara škole "Vladislav Ribnikar" koje je svirepo ubio. 

- Stvorio je svoju iluziju u kojoj je to za njega bila samo igrica sa pucnjavom i da je u njoj osvojio visoke rezultate, i tako stekao slavu. Stoga misli da će mu ti obožavaoci poslati gomilu poklona i pisama u kojima ga podržavaju. Jedino ga je brinulo je da li će mu doktori dati da primi te poklone. On je pokazao poseban nivo hladnokrvnosti i odsustva empatije - objašnjava za naš list izvor blizak ovom slučaju.

On dodaje da je šokantno to što se na društvenim mrežama pojavila grupa koja besramno veliča dečaka-ubicu, a u kojoj su korisnici odbrojavali dane do rođenđana ovog monstruoznog učenika sedmog razreda, 30. jula.

- Deset dana do rođendana, devet dana do rođendana, sedam dana do rođendana... Unapred srećan rođendan - objave su u bizarnoj grupi, a ispod svake od njih nižu se komentari.

- Uglavnom komentarišu sa lažnih profila i stranci. Od Pariza do Iraka. Strašno je da neko zbija šale ovako, a još je strašnije što veličaju dečaka-ubicu. Nažalost, to su najverovatnije deca, koja ne shvataju ozbiljnost situacije u kojoj smo se svi našli - navodi naš izvor.

Republika

Foto: Redit

 

Krvav do lakata, a ne kaje se

Kosta Kecmanović je 3. maja, pre nego što je napunio 14 godina, u OŠ "Vladislav Ribnikar" naoružan sa dva očeva pištolja pobio devet drugova i drugarica i čuvara škole. Hteo je, kako je rekao, da ih pobije više, ali je usput promenio plan. Zločin je pripremao mesec i po dana i sastavio je spisak za odstrel. Istraživao je i kad zakonski počinje krivična odgovornost i masakr je zato počinio pre 14. rođendana. Pred istražiteljima nije pokazo ni trunku kajanja.

 


Kako je objasnila dečji psiholog Branka Tišma, mališani na ovakve događaje reaguju na različite načine.

- Sad to treba ispratiti da to ne postane jedan model ponašanja. O tome treba da razgovaraju porodica i škola iz koje je i dete, a i ostali. To je tema o kojoj treba da se razgovara, i o posledicama takvog ponašanja, kao i o tome ko je i šta nam jesu uzori. Ovo je uznemiravajuće i zbunjujuće. Deca često odreaguju nepromišljeno. Ovo je okidač, sada će svako na razlicite načine da iskaže svoje mišljenje, stav o tome što se dogodilo. Deca tog uzrasta često ne razmišljaju o posledicama - navela je Branka Tišma.
Republika

Foto: YouTube/Printscreen

 

U mnogim slučajevima nepremirenog veličanja dečaka-ubice iz "Ribnikara" već su reagovali policija i tužilaštvo. Krivične prijave su od masakra 3. maja podnete protiv više od 80 maloletnika, starijih od 14 godina.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Biljana

08.08.2023 08:06

Mora se saznati identitet tih bolesnika sa mreza, i imati ih u vidu kada sledeci zlocini budu pocinjeni. Jer, pre ce oni da ih izvrse nego neko ko ne velica ovog monstruma.

Nana

08.08.2023 18:04

Društvene mreže, bolesni umovi, igrice i filmovi u kojima je nasilje je najveće zlo današnjice.

Tijana

09.08.2023 07:55

Sta ce biti sa tim monstrumom do kraja?! Nije krivicno odgovoran, nije neuracunljiv, sve u detalje isplanirao... Tata ce odrobijati par godina i sta onda?!