PIJAN NAPAO ŽENU, VUKAO JE ZA UŠI, BACIO NA KREVET I UDARIO STOLICOM: Nasilnik iz Pančeva se ovde nije zaustavio - pretio njenom bratu i snaji UBISTVOM!

Autor:

Hronika

28.03.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žrtva je zadobila teške telesne povrede u napadu nasilnika iz Pančeva.

PIJAN NAPAO ŽENU, VUKAO JE ZA UŠI, BACIO NA KREVET I UDARIO STOLICOM: Nasilnik iz Pančeva se ovde nije zaustavio - pretio njenom bratu i snaji UBISTVOM!

Foto: Profimedia

Nasilje nad ženom

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo Z.R. iz Crepaje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo ugrožavanje sigurnosti kada je 25.03.2023. godine u alkoholisanom stanju došao u kuću oštećene Ð.R. i fizički je napao, vukao je za uši, bacio na krevet i udario je drvenom stolicom.

Žrtva je zadobila teške telesne povrede, a napadač je nakon toga otišao do kuće brata i snaje od oštećene i istima pretio da će da ih ubije i digne im u vazduh kuću.

Dežurni zamenik OJT Pančevo odredio je zadržavanje u trajanju od 48 časova Z.R.

Muškarac je saslušan i predloženo je Osnovnom sudu u Pančevu određivanje pritvora zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećene i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, na osnovu kog predloga je sudija za prethodni postupak odredio pritvor prema Z.R.

Da  pojasnimo, nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. To je ponašanje kojim član porodice ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog ili drugih članova porodice. Svako ima pravo na zaštitu od nasilja u porodici, u skladu sa zakonom.

Nasiljem u porodici se smatra nanošenje ili pokušaj nanošenja telesne povrede, izazivanje straha pretnjom ubistva ili nanošenja telesne povrede članu porodice ili njemu bliskom licu, prisiljavanje na seksualni odnos, navođenje na seksualni odnos ili navođenje na seksualni odnos sa licem koje nije navršilo 14. godina života ili nemoćnim licem, ograničavanje slobode kretanja ili komuniciranja sa trećim licima, vređanje, kao i svako drugo drsko, bezobrazno i zlonamerno ponašanje.

Poslove zaštite porodice, pomoći porodici i starateljstva obavlja Centar za socijalni rad. Postupak u sporu pokreće se tužbom, koju mogu podneti: član porodice prema kome je nasilje izvršeno, njegov zakonski zastupnik, javni tužilac i organ starateljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading