Odgovor Mileta Jandrića na informaciju

Autor: Republika

Hronika

11.03.2023

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Mileta Jandrića poslao je dopis na našu adresu.

Odgovor Mileta Jandrića na informaciju

Foto: Printscreen

Odgovor koji nam je stigao prenosimo u celosti:

Mile Jandrić se shodno članu 83. Zakona o javnom informisanju i medijima izjašnjava na neistinite informacije iznete u tekstu koji je objavljen dana 10.02.2023. godine na portalu Republika.rs pod naslovom: "PRLJAVI NAČELNIK MILE JANDRIĆ SMENJEN I PRBAČEN U ZATVOR: Ovo je epilog afere krijumčarenja 50 tona cigareta iz Crne Gore u Srbiju". 

U tekstu se navodi da je Mile Jandrić bio deo organizovane grupe u MUP-u koja je pokušala da prokrijumčari 50 tona cigareta u Srbiju. Spominju se tri kamiona koja su 8. aprila ušla u Srbiju, sa tovarom spakovanim da isplovi ka Rumuniji sa ciljem da se u toj zemlji prepakuje i vrati u Srbiju. Sve je navodno izvršeno u koordinaciji sa crnogorskim klanom i ljudima iz državnih struktura. Mile Jandrić je prema navodima iz teksta vršio pritisak na službenike Uprave carina da propuste tovar u čemu nije uspeo pa je zaplenjeno 50 tona cigareta, a Mile Jandrić smenjen s mesta načelnika Uprave granične policije i "prebačen u zatvor".

Prvo, već u tendencioznom naslovu teksta se navodi neistina da je "prljavi načelnik" Mile Jandrić smenjen i "prebačen u zatvor". Mile Jandrić nije "prljavi načelnik" niti je smenjen već je sporazumno prešao na veoma odgovornu poziciju upravnika Okružnog zatvora u Novom Sadu. Dakle, nije "prebačen" u zatvor iz čega bi se moglo pogrešno zaključiti da je degradiran ili čak uhapšen već je imenovan da upravlja Okružnim zatvorom u Novom Sadu. U Novom Sadu je inače proveo najveći deo svoje profesionalne karijere. Drugo, protiv Mileta Jandrića se ne vodi nikakav postupak zbog navedene zaplene cigareta niti je povezan sa bilo kojim kriminalnim klanom u Srbiji ili inostranstvu. Treće, zaplena 50 tona cigareta je uspeh čitave države a potpuno neosnovane optužbe na račun Milena Jandrića nisu potkrepljene nijednim materijalnim dokazom, iskazom svedoka niti aktom bilo kog državnog organa. Četvrto, Mile Jandrić nikada nije vršio pritisak da bilo koje lice ili bilo koja roba bez redovne kontrole pređe bilo koji granični prelaz u Srbiji niti da se pruža bilo kakva zaštita krijumčarima. Peto, izneti navodi predstavljaju ne samo napad na Mileta Jandrića lično i njegov profesionalni integritet već i na Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog čega će Mile Jandrić biti prinuđen da u skladu sa zakonom zatraži zaštitu u sudskom postupku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading