OVAKO JE ZARUBICA USPEO DA SAKRIJE FABRIKE DROGE: Pomogla mu je OVA ŽENA!

Autor: Republika

Hronika

04.12.2017

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Zarubica (49) je u realizaciju plana o proizvodnji sintetičke droge krenuo još jula 2014, i to iz zatvora u kojem je bio zbog prethodne dve presude za istu stvar.

Foto: youtube.com/B92
Dr Milan Zarubica

Na ime sada uhapšenog njegovog bratanca Bojana Zarubice (36) 15. jula 2014. osnovano je preduzeće "RD 22" d. o. o. na Batajničkom drumu, gde je sada pronađena laboratorija za proizvodnju sintetičke droge.

Kako saznajemo, Bojan Zarubica je sada upisan kao stopostotni vlasnik i direktor preduzeća, a tada je bio suosnivač sa 40 odsto, dok se 60 odsto vodilo na Danicu Zarubicu (82), majku Milana Zarubice. Firma "RD 22" je inače registrovana za popravku mašina u zemunskoj Ulici 22. oktobra. U to privredno društvo decembra 2014. uključuju se Miljan Timotijević (47), a Danica Zarubica prilaže u zajedničko preduzeće "RD 22" više od 20 ari placa u Ugrinovcima, čime se osnivački kapital povećava za 10 miliona dinara.

Ime Milana Zarubice, koji je iz zatvora izašao 31. decembra 2014, gde je služio dve kazne za organizovanje proizvodnje sintetičke droge, prvi put se pojavljuje 22. jula 2015, kada se njegovo ime unosi, pored Timotijevića i bratanca, u suvlasnike "RD 22". Zarubica u imovinu preduzeća prilaže jednu lamelu zgrade u Zimonjićevoj ulici na Čukarici sa ukupnom površinom od 460 kvadratnih metara. Kapital preduzeća "RD 22" uvećava se tada za još 12 miliona dinara. Ta adresa je takođe pretresana, ali na njoj nije nađena sintetička droga i oprema za njenu proizvodnju.

Na drugoj adresi u Ugrinovcima u Grobljanskoj ulici od 12. oktobra 1995. registrovano je preduzeće "Varan Chemicals", gde je sada pronađena određena dokumentacija. Preduzeće je registrovano za proizvodnju i promet hemijskih proizvoda. Od 2000. kao suvlasnik "Varan Chemicalsa" sa 85 odsto vlasništva upisana je Danica Zarubica, dok se kao suvlasnik preostalih 15 odsto preduzeća vodi državljanin Hrvatske Žarko Kanazir. Danica Zarubica je 17. juna 2017. dala ostavku na mesto direktora "Varan Chemicalsa". Zanimljivo je da je Danica Zarubica inače bivši sudija koja je srčano branila svog sina kada je okrivljen 2003. Sve vreme je tvrdila da je nevin te da je naučnik koji je pravio eksperimentalni lek, a ne zabranjene amfetaminske tablete?!

Zarubica je nakon hapšenja 2011. sa Tužilaštvom za organizovani kriminal postigao sporazum kojim je priznao da je proizvodio sintetičku drogu.

Kada je Milan Zarubica uhapšen drugi put 12. maja 2011. dok je bio na slobodnom danu tokom služenja zatvorske kazne, u Ugrinovcima je pronađena laboratorija za proizvodnju sintetičke droge. Pre toga je uhapšen i 4. februara 2003. zbog sumnji da je sa saradnicima napravio najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi, i to u Staroj Pazovi. Tada je zaplenjeno oko dva miliona tableta amfetamina i raznih supstanci u vrednosti od desetak miliona dolara.

Doktor Zarubica je bio jedan od najboljih studenata Beogradskog univerziteta, ali je svoje znanje iskoristio da bude jedan od proizvođača najkvalitetnije sintetičke droge. Veruje se da je to radio od kraja devedesetih godina prošlog veka do hapšenja 4. februara 2003. Zatim je nastavio kada je imao pravo na slobodne vikende, zbog čega je ponovo uhapšen 12. maja 2011. Proizvodnju sintetičke droge ponovo pokreće po izlasku iz zatvora 31. decembra 2014.

RepublikaFoto: Promo foto
Fabrike su trenutno zatvorene i nadgleda ih policija

Fabrika na drugom spratu

Novinari "Blica" otišli su do zgrade firme "RD 22" u kojoj je Zarubica pravio sintetičku drogu, a koja se nalazi na kraju kompleksa poslovnih prostorija nekoliko desetina firmi na Batajničkom drumu. Dvospratnu zgradu, koja je (kako navode zaposleni u obližnjim firmama) u vlasništvu Zarubice, nadgledala je jedna policijska patrola, a oba ulaza u nju bila su zapečaćena i na njima je stajalo obaveštenje policije da je zgrada zatvorena do daljeg. Kako smo nezvanično saznali, proizvodnja sintetičkih droga odvijala se na poslednjem spratu zgrade, dok je prema navodima zaposlenih u okolnim firmama, u prostorijama ispod bila firma koja je od Zarubice iznajmljivala prostor.

- Viđao sam ljude koji rade u "RD 22". Znam ih sve, već sigurno četiri-pet godina. Dolazili su često kod nas i kupovali metalne cevi i konstrukcije - kaže jedan od zaposlenih u firmi nedaleko od Zarubičine firme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading