Vedrana Rudan o knjizi Kije Kockar: Samo napred! A mrzitelji?! Ko ih j*be!

Autor: informer.rs

Zadruga

03.11.2018

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska književnica Vedrana Rudan stala je u odbranu pobednice rijaliti programa "Zadruga" Kristine Kije Kockar koja se nalazi na meti kritika zbog knjige "Moj potpis" koju je nedavno napisala.

RepublikaFoto: rudan.info/Rino Gropuzzo
Vedrana Rudan

Naime, Kijina knjiga je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu privukla veliku pažnju javnosti, a autorka je prodala veliki broj primeraka. Ipak, "zlim jezicima" to nije bilo dovoljno da ne "ospu paljbu" po mladoj autorki, bez da prethodno pročitaju delo, a Vedrana Rudan smatra da se Kija "navukla na sebe bes srpske 'kulturne' i nekulturne javnosti" upravo zbog toga što je žena, a uz to još lepo izgleda.

- Pred desetak godina isto se dogodilo u Hrvatskoj. Tada je žrtva pobesnelih mužjaka i ženki iz kulture i izvan kulture bila Nives Celzijus. Njena se knjiga zove "Gola istina". Te je godine bila najprodavanija u Hrvatskoj, ali autorka nije mogla dobiti nagradu "Kiklop" u kategoriji bestselera zato jer je Nives Celzijus žena koja ima prevelike grudi, i još ih pokazuje. Žena je i lepa i mlada i drska. Spaliti to treba u katoličkoj, mužjačkoj Hrvatskoj, ne tome nagrade uručivati - napisala je Rudan na svom blogu.

RepublikaFoto: e-stock
Kija Kockar

Dalje se navodi kako je Nives Celzijus tužila Pulski sajam knjiga, dobila je i presudu u svoju korist, kao i "Kiklopa".

- Imala sam čast nekoliko puta razgovarati sa Nives Celzijus. Žena je Pamet, Duh i Hrabrost. Treba moći izdržati pritisak pod kojim se u Hrvatskoj batrga svaka samohrana majka dvoje dece. U međuvremenu je Nives Celzijus dokazala da je umetnica. Glumi, peva, pleše. Pa ipak, još joj uvek ne mogu oprostiti lepotu, talent i uspeh - navodi Rudan i dodaje da se danas Kija Kockar nalazi u sličnoj situaciji.

- Ne znam šta će biti sa Kristinom Kockar. Sigurna sam da joj nije lako brisati sa sebe toliku količinu pljuvačke koju u njenom smeru bljuje razuzdana gomila i jednog i drugog pola. Jeb*š ratne zločince, pljačkaše sirotinje, jeb*š popove koji zlostavljaju decu, mužjake zlostavljače, silovatelje i ubice. Sve jeb*š kad nas zgromi tragedija epskih razmera, nešto žensko je napisalo knjigu. Pravi trenutak za "analitičare". "Nikad nije bilo gore, kakav je ovo svet?", "Dostojevski se u grobu okreće." Znaju oni dobro šta bi o svemu mislio Dostojevski i ostali dostojevski. U "njihovo vrijeme" "ona Kockar" i "ona Celzijus" bile bi umočene u katran i posute perjem - oštra je hrvatska književnica.

Rudan dodaje da joj ovakvi i slični napadi ne bi smetali kada bi se isti parametri upotrebljavali i u slučajevima kada muškarac napiše knjigu. Na kraju je rekla da planira da kupi knjigu Kije Kockar.

- Kupiću Kijinu knjigu. Imam i knjigu Nives Celzijus koju sam nekoliko puta pročitala. Samo napred, cure! A mrzitelji? Ko ih j*be - navela je hrvatska književnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ana

03.11.2018 15:14

Vedrana Rudan je potpuno u pravu što smatra da je Kija "navukla na sebe bes srpske 'kulturne" i "nekulturne javnosti" upravo zbog toga što je žena, a uz to još lepo izgleda.

Odgovori 38 1
Časlav

03.11.2018 16:34

A mrzitelji? Ko ih grebe. Ko ih grebe neka ih grebe i dalje.

Odgovori 23 0
Ljubics

03.11.2018 16:43

Kija je bavukla bes jer se obogatila a to se ne prašta. Kija je to uradila svojim radom i to treba ceniti

Odgovori 26 1
Nata

03.11.2018 17:54

Vedrana, svaka ti je na mestu, tako to rade oslobodjeni ljudi.

Odgovori 26 1