MILJANA TEŠKO BOLESNA, BEBIN ŽIVOT UGROŽEN!

Autor:

Zadruga

06.02.2018

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rijaliti-zvezda Miljana Kulić u četvrtom je mesecu trudnoće, a o njenom zdravlju u "Zadruzi" danonoćno brine tim najboljih stručnjaka. Kulićeva nije krila od javnosti da ima problema sa vaginalnim infekcijama, međutim, kako saznajemo, temperamentna Nišlijka ima polnu bolest trihomonas, koja može da izazove brojne komplikacije u trudnoći.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Miljana Kulić

Naime, kako dobro upućen izvor navodi, Kulićeva ne sme da uzima najjaču terapiju za ovu vrstu oboljenja jer bi lekovi mogli da naštete plodu. Takođe, postoji opasnost od prevremenog porođaja.

- Obično se oboleloj ženi zarad lečenja propisuje metronidazol, koji se uzima oralno, ali u Miljaninom slučaju to nije moguće zbog trudnoće. U trudnoći lek bi mogao da naškodi detetu, tako da Miljana sme da koristi samo preparate s lokalnim dejstvom, na primer kanesten. Ova bolest može i godinama da se leči, a kod trudnica može izazvati prerano pucanje membrana, koje štite bebu, i prevremeni porođaj. Trudnice zaražene ovom polnom bolešću imaju povećan rizik za pobačaj, rađanje dece sa manjom telesnom težinom, kao i karcinom grlića materice - objašnjava izvor i dodaje da postoji verovatnoća da Miljana bebi tokom porođaja prenese ovu polnu bolest.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ukoliko se ne izleči, Miljana može tokom porođaja da prenese polnu bolest bebi

- Trihomonas je polno prenosiva infekcija. Jedino poznato prenošenje trihomonasa koje nije seksualnim putem jeste sa majke na dete tokom porođaja. Najčešći slučajevi su da inficirane majke prenesu devojčicama oboljenje - rekao je izvor i dodao da se trihomonas neretko udružuje sa drugim infekcijama, koje mogu da izazovu još veće komplikacije u Miljaninom slučaju.

- Kod trudnica može biti veoma opasno ukoliko se trihomonas udruži sa drugim infekcijama (naročito sa gonorejom i hlamidijom), a takođe povećava podložnost nekim virusima (HPV i HIV) - zaključio je izvor.

U prilog ovim navodima govori to što Miljana neretko priča ukućanima kako ima vaginalnu infekciju zbog koje mora da koristi vaginalete. Miljana je jednom prilikom pomenula i naziv polne bolesti trihomonas, ali očito ona, kao i zadrugarke sa kojima je pričala, ne znaju kako se ta bolest može odraziti na njeno stanje.

Šta je trihomonas?

Trihomonijaza je polno prenosiva bolest koju uzrokuje mali organizam po imenu trihomonas vaginalis (trichomonas vaginalis). Najčešće su ovom bolešću pogođene žene iako i muškarci mogu postati zaraženi i preneti infekciju na svoje partnere putem seksualnog kontakta.

Iako može da preživi u muškom genitalnom traktu, ne može dugo, najviše nekoliko dana ili nedelja, dok u vagini može da bude prisutna i da preživi godinama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading