BILJANA SRBLJANOVIĆ RASKRINKALA BRAČNI PAR IZ ZADRUGE: Ana je UHAPŠENA sa Zvezdanom, maloletnu decu im u stanu čuvao BULDOG!

Autor:

Zadruga

07.02.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša Slavnićeva je tada vrata otvorila besna, opsovala patrolu, pa odbila da stavi kuče na povodac i da im pokaže ličnu kartu. Nakon toga su tadašnji partneri privedeni zbog ometanja službenih lica, kaže Biljana!

BILJANA SRBLJANOVIĆ RASKRINKALA BRAČNI PAR IZ ZADRUGE: Ana je UHAPŠENA sa Zvezdanom, maloletnu decu im u stanu čuvao BULDOG!

Foto: ST/Dragan Kadić, E-Stock/Časlav Vukojičić, ATAImages

Spisateljica Biljana Srbljanović napisala je otvoreno pismo zadrugaru i bivšem robijašu Zvezdanu Slavniću, pa otkrila da je on sa nevenčanom suprugom Anom Ćurčić privođen zbog nedoličnog ponašanja i svađe na kućnom pragu nakon prijave komšija za remećenje javnog reda i mira. Naime, kada su četiri policajca po pozivu došla na adresu na kojoj su živeli Ana i Zvezdan, odbili su da ih puste u stan. Ona je, u naletu besa, vikala, a Slavnić je pretio rečima da ne znaju s kime imaju posla, da bi nakon svađe usledilo odvođenje u policijsku stanicu.

Foto: ATA Images

Biljana Srbljanović i Zvezdan Slavnić

 

- Policijska patrola je jedne večeri došla na vrata stana njegove partnerke Ane zbog pritužbi komšinice na ponašanje njihovog psa u zajedničkom dvorištu. Partnerka, a sadašnja učesnica "Zadruge" vrata je otvorila besna, opsovala patrolu, odbila da stavi buldoga na povodac i da im pokaže ličnu kartu. Na policajce je onda, iz ženinog stana, iz pozadine, Slavnić počeo da urla, da vređa komšinicu kojoj smeta kuče i da im ponosno objašnjava svoju kriminalnu veličinu rečima: "Šta ti hoćeš, pi*ko jedna? Ne znate s kim imate posla. Ja sam deset godina robijao. Je*aću vam mater, svoj četvorici" - objašnjava Biljana na početku i nastavlja:

- Mater im nije je*ao. Slavnić i partnerka su privedeni, pas je ostao kući sam s njenom maloletnom decom. Ona je zatim puštena, a protiv Slavnića je podignuta optužnica za ometanje službenog lica, krivično delo za koje je zaprećena kazna od šest meseci do dve godine zatvora. Dalji tok ni ovog postupka se ne zna, ali s obzirom na to da za to nije "robijao", pretpostavlja se da je i ova stvar oproštena, a napao je četiri policajca.

Srbljanovićka se potom osvrnula i na period kad je Zvezdan nakratko izašao iz zatvora, pa je s punim pištoljem, za koji nije imao dozvolu, pretio konobaru u restoranu.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Biljana Srbljanović

 

- Nakon nepune četiri godine izdržavanja kazne zbog ubistva čoveka došao je na dvonedeljni odmor u Beograd i odmah pretukao vlasnika restorana, besan što mu nije rezervisan sto. Njegova nevina žrtva je mrtva u grobu, a zločinac slobodan šamara ugostitelja, pa beži, po svom običaju. Interventna ga ovog puta stiže iste noći, presreće u očevom automobilu pontijak, u kome pronalazi i pištolj sa šest metaka u nelegalnom posedu, za koji odgovornost u dogovoru preuzima prijatelj, koji tim povodom dobija krivičnu, a Slavnić samo prekršajnu prijavu. Ni za ovo delo Slavnić ne prihvata krivicu. Slavnić je, kao jedan od "viđenijih" povlašćenih štićenika KPZ Valjevo, uz sina Vlade Trefa, osuđenog za oružanu pljačku više miliona nikad pronađenih maraka, prilikom koje je ubijeno dvoje nevinih ljudi, imao zapanjujuće pogodnosti. Kako je Vreme u to doba izveštavalo, ova dva mlada kriminalca uživala su neskrivenu naklonost upravnika (o kojoj je, s ponosom, direktno govorio za ovaj list), imali sve privilegije, posebne uslove i odvojene prostorije specijalno opremljene samo za njih.

- Svoje prvo ubistvo Zvezdan Slavnić je izvršio sa 21 godinom. U noćnom klubu je s umišljajem pucao u mladića koji se samo zatekao tu, pobegao s lica mesta, pa se sakrio "kod druga" i tamo nesmetano boravio pune dve nedelje. Kada je njegova žrtva, nakon 12 dana borbe u bolnici, ipak izdahnula, Slavnić je konačno nađen i uhapšen. Osuđen je na nepunih deset godina zatvora, ali s obzirom na to da je u trenutku izvršenja ovog teškog krivičnog dela imao manje od 23 godine, poslat je na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod Valjevo - počela je Biljana, pa nastavila:

- Slavnić je, kao mlađi punoletnik, kaznu izdržavao u uslovima namenjenim deci: spavaonice se ne zaključavaju, štićenici imaju neprestan slobodan pristup "dnevnom boravku" - nekoj vrsti TV sale sa svim pogodnostima, daleko od surovog života u opštoj zatvorskoj populaciji, sa pravom na jednonedeljni slobodan izlazak, izlazak u višednevnu posetu porodici vikendima i praznicima, nepraćen neograničen odlazak kod lekara van Zavoda, zatim nagradnih sedam dana slobodnog izlaska i putovanja (doduše, samo u zemlji) i godišnji odmor od 15 dana da ga provodi gde hoće i kako hoće.

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Anđela Đuričić slomila ruku

 

Biljana je govorila o detaljima vezanim za to kako je Slavnić na robiji bio lišen svih zatvorskih poslova.

- Tref junior se u to vreme hvalio uslovima života u zatvoru, u kome piše: "Druže, kod mene ima dosta novoga, napravio sam jedan opasan prostor, sredio sam ga skroz, znači, imam TV, video, stub, satelit, soni, plejstejšn, kompjuter, trpezariju, trosed, dvosed, fotelju, akvarijum, ma bukvalno sve. Interesantno je reći da je drug kome je pismo upućeno takođe u tom trenutku bio u zatvoru, samo pravom. Pored ovih privilegija, pričalo se da su obojica, a posebno Zvezdan (zbog urođene srčane mane), upravnikovom odlukom imali potpunu poštedu od rada, a zatim i pravo na svakodnevnu posetu, boravak u zasebnim prostorijama. Obojica su bila pošteđena svih dužnosti, uključujući i redarske - imali su svoje "zamenike", koji su ih obavljali umesto njih, a Slavnić je zvanično bio raspoređen na dužnost na razglasu, koji, uz to, nije ni radio.

Srbljanovićka tvrdi da joj je najgore što je ubica imamo sopstvene prohteve u zatvoru, koji su mu omogućeni:

- Za mene je najupečatljiviji detalj da je Zvezdan Slavnić, na sopstveni zahtev, u zatvoru držao akvarijum s ribicama. Slavnić je odlukom o amnestiji na slobodu pušten nakon osam godina, u društvo vraćen ni rehabilitovan ni resocijalizovan. Naravno, ubrzo je ponovo uhapšen, ovog puta za organizovanu prodaju heroina. Osuđen je na dve godine i osam meseci sada "pravog" zatvora, ali je i tu pomilovan: izdržao je samo dve trećine kazne.

Srbljanovićka je opisala i način na koji je Zvezdan upadao u zlatare po Švajcarskoj sa čarapom na glavi.

Foto: Instagram.com

Anđela Đuričić Instagram

 

- Nedugo zatim Zvezdan Slavnić vrši krivično delo oružane pljačke u Švajcarskoj, za koje odmah biva uhapšen. Mediji ovaj slučaj predstavljaju u okviru mitske priče o srpskim Pink Panterima, "uvaženim" kriminalcima koji kradu samo najfinije blago. Istina je drugačija - Slavnić je opet uzeo pištolj, navukao žensku čarapu na glavu i upao u zlataru, gde, pukom srećom, nije ubio nikog. Odmah je uhvaćen, a za to delo dobija pet i po godina zatvora, pa zbog dobrog vladanja u švajcarskom "koledžu" pušten je nakon izdržane četiri.

- Istina je da je u pitanju jedan potpuno poražen, siromašan, neintegrisan čovek bez budućnosti koji živi od zatvora do zatvora u tuđoj kući, tuđim parama, nesposoban na život u normalnom društvu. On je neobrazovan, neinteligentan, neintegrisan surovi kriminalac bez trunke savesti, bez ikakve društvene svesti i nikada nije socijalizovan, već je uporni povratnik u zločin. U međuvremenu, ova moralno zapuštena, duboko antisocijalna nestruktuirana ličnost, čija se delinkvencija od rane mladosti ohrabruje, odobrava, nagrađuje i slavi, samo što nije ponovila zločin. Za koji će opet biti kriv neko drugi.

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Anđela Đuričić i Zvezdan Slavnić

 

Zadrugarka Anđela Đuričić doživela je nervni slom nakon što su Ana i Zvezdan izabrani za potrčke ove nedelje.

Naime, zadrugarka je odmah počela da histeriše i lije suze, a Ana Spasojević je sve vreme pokušavala da je smiri. Zvezdan je u jednom trenutku došao da je smiri, ali bezuspešno.

- Ne mogu više da te gledam! Skloni se od mene - vikala je Anđela, koja je počela da urla iz sveg glasa, da se baca i valja po podu.

Ubrzo su je Miljan Vračević i Ana Spasojević odveli u izolaciju. Anđela se u naletu besa zatrčala na staklena vrata i počela iz sve snage da udara. Kad je to video Zvezdan, počeo da je doziva obezbeđenje.

- Ljudi, dođite odmah, devojčica je! Vodite je, vidite da nije normalna - pričao je Zvezdan.

- Pustite me! Slomiću noge i ruke, pustite me napolje - nastavila je da urla Anđela Đuričić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
ISTINA

07.02.2023 21:21

sve sama akrdija i uyas jedan

Zorica

08.02.2023 06:06

Boni i Klajd par kriminalni.

Van Halen

08.02.2023 07:39

Jadna je zemlja u kojoj se jedna "intelekturalna gromada", bavi ovom tematikom!!???To govori da nema razlike u nivou svesti onih koji su na mragini zivota i onih koji glume "elitu". Veliki sefe, vreme je da uvedete spisateljicu u zadrugu. Evo toplo se preprucila i zadivila intelektualnom dimenzijom.

kirilo pentagramski

08.02.2023 17:31

Samo da tata Moki detence srećno, pa makar nekog i da ubije. Roditeljska briga je čudo.