OTKRIVAMO BEBICINU SPREGU SA GRAĐEVINSKOM MAFIJOM: Miljanin dečko nameštao tendere s uhapšenim predsednikom GO Palilula

Autor:

Zadruga

15.11.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad je saslušavan u sklopu nameštaljki za gradnju u beogradskoj opštini čiji je prvi čovek Aleksandar Jovičić pao zbog zloupotrebe službenog položaja, te su njegovi tenderi na Paliluli bili predmet istrage

OTKRIVAMO BEBICINU SPREGU SA GRAĐEVINSKOM MAFIJOM: Miljanin dečko nameštao tendere s uhapšenim predsednikom GO Palilula

Foto: Profimedia, Printscreen

Zadrugar Nenad Macanović Bebica povezan je sa građevinskom mafijom, a kako Republika saznaje, on je nameštao tendere s uhapšenim predsednikom Gradske opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, koji je pao zbog zloupotrebe službenog položaja. Naime, Jovičić se tereti za izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara, a u sklopu prikupljanja dokaza protiv njega, prema našim saznanjima, policija je ispitivala i Macanovića.

 

- Bebica je saslušavan u sklopu nameštanja tendera za gradnju na Paliluli, a posle toga je uhapšen predsednik opštine Aleksandar Jovičić i njegovi tenderi na Paliluli su bili predmet istrage - otkriva za naš list dobro upućeni izvor i dodaje:


- Nenad Macanović je nameštao tendere s uhapšenim Jovičićem jer je on povezan s građevinskom mafijom.

 

Foto: ATAImages

Nenad Macanović Bebica

 

Inače, kako je portal Republika već pisao, Macanović je umešan u mnoge mutne radnje, te prevare i s investitorima u Bugarskoj, pa je porodica Kulić tipovana za to da im se Nenad uvuče pod kožu i stekne poverenje da bi mu prepisali zemljište na kom će njegovi partneri da grade.

- Nenadovo ponašanje svima upada u oči jer nije normalno sve što on trpi i preko čega prelazi. Jasno je da ima neki skriveni interes i da sve radi zarad nekog višeg cilja. Njega bugarska mafija drži u šaci i od njega očekuje da obavi zadatak kako treba, a za to ima i postavljen rok. Bebica je uspeo da se infiltrira u porodicu Kulić, ali sada mu je zbog raznoraznih sumnji oko njegovog ponašanja teže nego ikad da uradi to po šta su ga poslali - zaključuje naš sagovornik.

Foto: Shutterstock, E-Stock, ATA Images

Nenad je već dugo prisan sa porodicom Kulić 

Podsećamo, Macanović se inače predstavljao kao građevinski preduzetnik, što od prvog dana svima izaziva sumnje s obzirom na to da se neodgovorno ponaša prema porodici, dok je Kulićima u svakom smislu i u svakom momentu na usluzi. Međutim, činjenica je da Nenadov otac ima građevinsku firmu, pa se ispostavilo da se on uglavnom kiti očevim perjem, a kada je prekinuo kontakt s njim, počele su spekulacije da ga je mafija uzela pod svoje i da mora da radi za njih ne bi li opstao sam u poslu koji mu je doskora bio porodični biznis.

 

Jovičić se tereti za mito, kao i za nezakonitu legalizaciju objekata

Nekadašnjeg predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića tužilaštvo tereti da je za mito od 10.000 do 60.000 evra, zajedno sa svojim optuženim saradnicima, omogućavao nezakonitu legalizaciju objekata. Optužnica, na više od 100 strana navodi da se to dešavalo od juna 2016. do novembra 2018, kada je građevinska inspekcija s nadležnosti opštine prebačena na grad Beograd. Kako je navedeno, optužnicu protiv Jovičića i još devet osoba podiglo je krajem decembra prošle godine posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, utvrđeno je da je formalno ispravna i poslata na odgovor optuženima i njihovim braniocima. Prema zapisniku policije, kod Jovičića je 3. juna 2021. pronađeno 311.545 evra, 5.000 američkih dolara, 10,6 miliona dinara, a sutradan je pronađeno još 200.000 dinara. Takođe je pronađeno i pet ručnih satova čiju je vrednost veštak procenio na 2,3 miliona dinara, kako je pisao Nin. Prema daljim navodima, Jovičić je u odbrani, koja se citira u optužnici, naveo da je držao ušteđevinu od 90.000 evra. Rekao je da je do te ušteđevine došao jer je od oca nasledio 30.000 evra, a da su on i supruga na svadbi dobili 40.000 evra, kao i da su štedeli. Taj novac nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Tada je naveo pred tužiocem da se izjasnio za novac koji je njegov, a da će se za ostali novac koji je pronađen kod njega izjasniti kasnije.

Republika

Foto: ATAImages/Milan Maričić

Aleksandar Jovičić

 

 

Kulići su mu finansijska žrtva

U "Zadruzi 6" se zbog Nenadovog ponašanja povela priča da je on u kandžama sekte, a Miljani i Mariji nije bilo svejedno kada je voditelj Milan Milošević otkrio da postoje navodi o svemu tome, kao i da su mu Kulići finansijska žrtva.

- On ima neki viši cilj kad su Marija i Miljana u pitanja, zato ih ne pušta i prati sedam dana po 24 sata. Nadam se da će Marija ovo videti, ona je pobožna žena, treba što pre da se skloni od njega, i Miljana i ona, jer se to neće završiti dobro - navodno je poručio jedan od Benadovih komšija, a prvi put se javno oglasila i jedna od Macanovićevih sestara, koja odgovorno tvrdi da njen brat nije u sekti, ali da jeste prevarant, kako ga je najpribližnije ocenio Miki Đuričić:

- Mikijevo mišljenje ima najviše logike kako stoje stvari, a Nenadove priče bacite u vetar jer su uglavnom laž. Za decu ne bih ulazila u detalje, ali nije ništa bolji otac od Ivana Marinkovića. S našim ocem nije u kontaktu jer on to ne želi, ali se s majkom redovno čuje i to krije od Kulića. Demantujemo da je Nenad u bilo kakvoj sekti, kakav god da je, to jedino tvrdimo da nije tačno. Što se tiče nas, kao sestara, obe smo udate i nijedan zet mu ne otima i ne krade ništa, svaki ima svoj posao i s tatinom firmom apsolutno nijedan nema ništa, sve se vodi na tatu i postoji samo jedna firma, a ne koliko on izmišlja da ih ima, štaviše, zet koga pljuje ima svoju firmu za otkup automobila "Asena", što može da se proveri.

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Marija Kulić

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Verona

15.11.2022 21:04

Kuća od srca 😄😆😆

Логично

16.11.2022 18:25

Зна се где ће олош да нађе уточиште. Код олоша, у Задрузи.