Oglasila se KLINIKA i HIRURG koji je operisao Miljanu! Tvrde da NISU KRIVI za njeno stanje: SLEZINA OVDE NIJE POVREĐENA! (FOTO)

Autor:

Zadruga

02.08.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirurg progovorio o stanju Miljane Kulić.

Oglasila se KLINIKA i HIRURG koji je operisao Miljanu! Tvrde da NISU KRIVI za njeno stanje: SLEZINA OVDE NIJE POVREĐENA! (FOTO)

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com

Miljana Kulić nalazi se u teškom stanju nakon operacije želuca koju je imala u Turskoj, a sada se oglasila i klinika u kojoj se operisala.

- Glavni razlog zašto smo toliko dugo čekali na ovu izjavu je da smo čekali dobre vesti od našeg pacijenta, a da se ne oslanjamo na tračeve ili spekulacije. To je bilo da bi svaki doktor koji tamo radi za dobrobit našeg pacijenta mogao da radi svoj posao sa punom koncentracijom, a da ih ne zbunimo i da ne sumnjamo u njih - piše na početku izjave:

Republika

Foto: ATA Images

Miljana Kulić u teškom zdravstvenom stanju

- Pacijent Miljana Kulić je 20. jula ima operaciju u našoj klinici. Operaciju je izveo visoko profesionalan tim. Tokom operacije koja je trajala 52 minuta, nije bilo ni povrede slezine ni više od 10cc krvarenja (operacija se snimljena). Većina postoperativnog krvarenja se javlja u prva 24 sata i to je zapisano u medicinskoj literaturi. Našem pacijentu nisu uočena krvarenja, stoga je pacijent otpušten 23. jula sa obezbeđenom zalihom lekova i vratio se u svoju zemlju (imamo intervju sa MIljanom istog dana).

- Nećemo reći da nikada u životu nismo videli komplikacije krvarenja jer hirurzi bez komplikacija su samo hirurzi koji ne operišu. Međutim, situacija je ovde nešto drugačija - piše u objavi, a potom se navodi da kada se Miljana javila klinici:

Republika

Foto: instagram.com/miljana_kulic_official

Miljana Kulić

- Naša pacijentkinja se javila 27. jula, na testovima krvi koji se vrše u ponoć istog dana, nivo hemoglobina (HGN) se posmatra kao normalan (nema sumnje na krvarenje). Rezultati biohemije pokazuju povišen CRP. Tu je i leukocitoza. Izračunata tomografija je obavljena na pacijentu u skladu sa ovim testovima. Priložen je izveštaj o tomografiji. Kao što se vidi u izveštaju ne postoji hematom (nagomilana krv), ni anomalija vezana za slezinu. Izveštaj kolega lekara opšteg hirurga je dostupan. U skladu sa ovim izveštajem, pacijentu nije primećen hitan slučaj te je pacijent poslat kući. Takođe, na abdominalnoj ultrasonografiji izvedenoj 26. jula, ne pominje se ni hematom ni ehogena promena u slezini. 

- Naša pacijentkinja nas je obavestila da se njen CRP rezultat smanjio 28. jula. Naš pacijent se ponovo javio hitnoj službi sa pritužbom na bol u stomaku, ponovo u noći 29. jula (30. jula ujutru). Rezultati krvi pokazuju povišen CRp i povećanu leukocitozu. HGB test obavljen iste večeri je stigao 115 (u granicama normale).

- Ove laboratorijske vrednosti nisu kompatibilne sa obilnim krvarenjem. Nažalost, ne možemo da obavimo pregled pacijenta na daljinu. Međutim, pacijent sa obilnim krvarenjem bi trebalo da ima ozbiljno pogoršanje vitalnih funkcija (puls, krvni pritisak) na bolničkom pregledu. I to nije situacija koju može bilo koji lekar hitne pomoći lako predvideti.

- Kada me je pacijent kontaktirao o rezltatima krvi usred noći, ja sam joj porukom rekao da treba uraditi tomografiju i da se ta tomografija treba uzeti davanjem neprozirne supstance kroz intervenoznu liniju. Kada su rezltati objavljeni, njena majka mi je rekla da ima veliku trombozu. Međutim, nije mi prosledila taj izveštaj. Nikada nije pričala o krvarenju, čak ni u njenim najboljim trenucima, nije pomenula ni hematom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading