Bivša zadrugarka progovorila o BORBI SA RAKOM: Kancer joj metastazirao na pluća, TRAGEDIJA joj odnela majku zauvek! (FOTO)

Autor:

Zadruga

16.07.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataša Moskva progovorila je o smrti majke, koja se borila sa teškim oblikom karcinoma.

Bivša zadrugarka progovorila o BORBI SA RAKOM: Kancer joj metastazirao na pluća, TRAGEDIJA joj odnela majku zauvek! (FOTO)

Foto: Instagram.com

Bivšu zadrugarku Natašu Moskvu, zadesila je tragedija, budući da joj je majka preminula od teškog oblika karcinoma.

Nataša je u ispovesti otkrila da je njena majka saznala za bolest malo pre Božića, u decembru i da je od tada krneula njena borba za život:

 

 

- Dijagnoza je već tada bila jako kobna. Doktor mi je rekao d aje ceo slučaj s anjom jako težak i komplikovan. Radilo se o tumoru debelog creva, koji je već bio metastazirao na pluća i mozak. Od tada kreće paklena borba od sedam meseci. Pokušavali smo i alternativne metode, uključujući ulja, kojekakve čajeve, odlazila je i na hemoterapije, pluš šest operacija je imala, sve u tako kratkom periodu. Moja majka je ozbiljan primer lavice u telu čoveka - govori Nataša i dodaje:

- Moja čitava porodica, tata, sestra, moja deca, koja su već sad u pubertetu, svi smo joj bili podrška, najveću ulogu je imao tu moj brat, koji je živeo u kući mojih roditelja. - rekla je Moskva, pa teškog srca opisala poslednji razgovor sa majkom:

 

 

- Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam odlazila od nje. Znala sam da je poslednji put da je vidim živu, jer je bolest počela oduzimati njene ruke, metastaze su joj napale sve organe vitalne, doktori su rekli da nažalost možemo samo da čekamo da umre. Otpustili su je iz bolnice kući, mi smo je smestili u palijativni centar, za Boga miloga nismo mogli da sedimo prekrštenih ruku i da čekamo da umre, to nam je bilo nezamislivo. Dakle, poslednji naš razgovor je bio pozitivan, niko iz porodice, pa ni mama, niko nije govorio da mama odlazi na jedno drugo mesto. Ne mogu vam opisati njenu organizaciju u glavi uprkos svoim bolovima i mukama... Za sve nam je davala smernice za budućnost, posebno nama deci, a posebno tati. Morala sam joj obećati da nema tu tugovanja. Kako je rekla "Svako svoj život i nastaviti rutinom!". Toliko je bila hrabra da iako je umirala, sa samo 56 godina, govorila je kako barem ide po redu. Kada sam odlazila od nje taj dan. više nije mogla ni da govori ni da drži oči otvorene, koliko je bila slaba. Samo me je slušala. Rekla sam joj da idem da obavljam nešto i da se vidimo ubrzo, poljubila je i izletela napolje. To je zapravo bio najteži momenat u mom životu osim trenutka kada su mi javili da je umrla - priča Nataša, a onda nam je otkrila i šta je obećala svojoj majci:

 

 

- Ono što sam obećala svojoj majci je to d anema previše plakanja i očajavanja i toga se pridržavam i znam da me gleda i da sam dobila svog anđela. I ja i moja porodica. A ono što bih svima savetovala, nemojte ništa sa svojim roditeljima planirati i čekati da se to ostvari, živite sa njima te iste planove. jer ja sam toliko toga želela sa njom, nažalost, nisam stigla ostvariti, barem ne na ovom svetu. Zato sam joj rekla da me čeka tamojer verujem da ćemo s eopet sresti i uživati zajedno veselo i zamišljeno. Mama, volim te, moj si idol, moja lavica i najpožrtvovanija mama ikada si bila. Neka te anđeli čuvaju u kraljevstvu nebeskom - rekla je Moskva za Srbija Danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading