KATARINA MARGITIĆ POKUŠALA DA SAKRIJE ISTINU O SAMOUBISTVU SVOG OCA?! Olgina sestra rekla da je Predrag umro prirodnom smrću, ali OVO nikome nije promaklo! (FOTO)

Autor:

Zadruga

12.10.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestra zadrugarke Olge Margitić, Katarina, otkrila je za domaće medije da je njen otac umro prirodnom smrću, ali ju je jedan detalj potpuno odao.

Republika

Foto: Republika.rs

Olga Margitić

Olga Margitić danas je sahranila svog oca, Predraga Margitića, koji je izvršio samoubistvo pre šest dana.

Vest o njegovoj smrti potresla je domaću javnost, a Katarina Margitić, Olgina sestra, tada je rekla za medije da vest o samoubistvu nije tačna, portala  već da se radi o prirodnoj smrti. Ipak, nikome nije promaklo da se na sahrani njenog oca nije pojavio sveštenik, što nije neuobičajno, s obzirom da kada je izvršeno samoubistvo, crkva ne dozvoljava čitanje opela, jer se to smatra kao smrtni greh. 

Republika

Foto: Republika.rs

Sestra Ogle Margitić pokušala da sakrije istinu o smrti oca

- Sveštenik ne prisustvuje pokopu samoubica jer to je najveći smrtni greh koji se može počiniti. Oduzeti sebi život znači prekinuti odnos s Bogom, a crkva ne pravda nasilno oduzimanje sopstvenog života. On se, za razliku od ubica, ne može pokajati za nedela i to je razlog zašto ubicama prisustvujemo na ispraćaju - grešni su, a opelo i se obavlja nad grešnicima - pbjasnio je verski analitičar Dimitrije Kalezić za Kurir i istakao da u pojedinim škakljivim situacijama ipak postoje odstupanja: 

- Nije čest slučaj, ali dešava se da sveštenici ipak održe sahranu samoubicama. Za tako nešto je potreban lekarski nalaz o duševnoj ili mentalnoj bolesti upokojenog. Na osnovu njih, jedino episkop može dati dozvolu da se održi naknadno opelo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading