Na udaru sajber mafije i Anabelina ćerka! Plašim se za Nininu bezbednost!

Autor:

Zadruga

28.10.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletna ćerka Anabele Atijas i Gagija Ðoganija Nina Ðogani još jedna je u nizu žrtava visokotehnološkog kriminala NN lica, koje je ucenjuje objavljivanjem njenih privatnih fotografija u javno

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Anabela Atijas

Pored naslednica Nataše Bekvalac, Harisa i Meline Džinović, Zdravka Čolića i voditeljke Dušice Jakovljević, na udaru sajber seksističkih komentara na Instagram profilu Popularni Beograd našla se i sestra Lune Ðogani, koja već duže vreme trpi napade ovog tipa. U javnost je isplivala Ninina fotografija iz 2018. godine na kojoj administrator još jednog profila objavljuje arhivsku fotografiju s njenom facom u krupnom planu, uz opis: "P*šite mi ku*ac i gurajte mi jaja u c*ar", što je još više uznemirilo poznate roditelje.

Ovim povodom oglasila se Anabela Atijas, koja je za Srpski telegraf rekla da će preduzeti sve pravne mere kako bi zaštitila Ninu:

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Anabela Atijas

- Ovo je užas, skandalozno je kako neko zloupotrebljava slike moje ćerke. Idem da slučaj prijavim Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Plašim se za bezbednost ćerke, ali i sve ostale dece. Ninu stalno ucenjuju i traže joj pare ili u protivnom oni uzimaju slike i traže otkup, a ako ne daš pare, prete da će te slike objaviti.

Idem da slučaj prijavim Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal

Na spornom Instagram profilu nepoznate osobe svakodnevno objavljuju fotografije maloletne dece poznatih ličnosti, uz opis gde izlaze, koju školu pohađaju, s kim se druže i, što je najgore, gde stanuju!

 

 

 

Podsetimo, na pomenutom profilu prva na meti našla se Anđela, ćerka voditeljke Dušice Jakovljević, uz čiju je fotografiju obelodanjeno u koju školu ide i gde živi, što je voditeljku šokiralo.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Dušica Jakovljević

- Ćerka mi je pokazala šta su objavili! Prvo sam pomislila da je profil privatan i da je napravio neko iz njihovog društva, kao zajednički. Šokirala sam se kada sam videla da je nekom palo na pamet da krade slike maloletnog deteta i kači na javni profil, uz opis kretanja i mesta stanovanja. Bukvalno je napravljen tutorijal kako da se dođe do mog deteta - rekla je šokirana voditeljka i dodala da su ovakve stvari pogodno tlo za kriminalne veze i radnje nad maloletnom decom svih građana, a ne samo decom poznatih.

Nakon gašenja profila

poručuju da su još jači

Profil Popularni Beograd na Instagramu, koji su zbog reagovanja poznatih ličnosti ugasili, ponovo je vraćen u funkciju nakratko, uz instastori u kom osnivači poručuju da se vraćaju još jači.

- Deco naša, upali smo u gadne probleme i zbog toga smo morali privremeno da ugasimo profil, ali evo nas sada, vraćamo se još jači i ništa više ne može da nas sruši! Vaš najjači Popularni Beograd - stajalo je u objavi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bepa

28.10.2020 07:58

Много се бахатиле са децом и гурале их у јавност као да су клинцезе.

Bariša

28.10.2020 17:03

Deca ne moraju da imaju profile na internetu.