SVAKA IM JE K'A NJEGOŠEVA! Metafizička analiza izjava rijaliti učesnika: MA, KAKO OVI BISERI VEĆ NISU U UDŽBENICIMA!

Autor: Republika

Zadruga

25.08.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom trajanja brojnih rijaliti programa u Srbiji pojedini učesnici "briljirali" su šokantnim izjavama od kojih će mnoge bez ikakve dileme ući u anale.

RepublikaFoto: eStock
Biser za biserom: Rijaliti učesnici

Redakcija Republike preuzela je na sebe sizifovski zadatak da pokuša da dešifruje neke od tih izjava, i moramo vam reći da i pored velikog truda, rezultati do kojih smo došli nisu za pohvalu.

Naime, u svim tim izjavama ostaje onaj deo misterije, onaj "ontološki višak" koji verovatno ne bi mogli da apsorbuju ni sveštenici sa Tibeta i koji su jasni samo onima koji su ih u u rijaliti žaru izgovorili.

Krećemo od Lepog Miće.

RepublikaFoto: instagram.com/stanijadobrojevic
Stanija

Lepi Mića: Stanija je studirala za kur...luk

Kao što možemo da vidimo, Lepi Mića ovde ide đonom i bez pardona. Bez oklišanja, uvijanja i političke korektnosti. On jednostavno bivšu cimerku optužuje za bavljenje najstarijim zanatom i nema potrebu da svoje briljantne misli dalje obrazlaže ili objašnjava.

Rijalti igrač koji je tokom svojih brojnih monologa i izlaganja, tokom kojih je u rijaliti žaru znao da se posvađa i sam sa sobom i plane bez očiglednog povoda, u ovom slučaju krajnje je direktan. 

Jednostavno, pravo u metu.

Foto: instagram.com/printscreen

Miljana Kulić: Kad smršam, biću bomba bombardera

Kada zakoračimo dublje u ponore rijaliti izjava na našem proputovanju kroz estradni Had, ne možemo a da ne naiđemo na izjavu Miljane Kulić, koju smo, priznajemo, pročitali bar "X" puta pokušavajući da savladamo njen dublji smisao.

 

 

- Biću bomba bombardera, biću bomba bombardera, biću bomba bombardera... - probajte i vi i videćete da će i vama ta kratka sentanca ući u uši posle samo nekoliko ponavljanja, otprilike onako kako refren neke pesme mogu da vam se usade u mozak.

 

Ponavljanje vam, međutim, neće pomoći da dokučite skriveni smisao ove "duboke" izjave.

RepublikaFoto: youtube.com
Marko i Luna

Marko Miljković - Volim Lunu jer je blesava, ali mrzim kad se blesavi

Šta je pisac hteo da kaže?

Ni ne pokušavajte da odgonetnete ovaj očigledno namerni kontrast (sic!) u Miljkovićevoj izjavi, jer pre nego što se približite istinskom značenju ove izjave, može se desiti da vas zaboli glava.

Onako, mozak baš da puca.

Atina Ferari - Kriva sam samo za ono za šta sam nevino optužena

Aaa, poslastica. Konsultovani li smo pravnike, u pogon stavili sva znanja iz psihologije, filozofije, pravne nauke, proučavali spise, ponovo prelistavali Kanta i Hegela, ali je smisao ove briljantno izražene misli ipak ostala izvan našeg domašaja.

Jednostavno, uprkos naprezanju svih raspoloživih intelektualnih kapaciteta, ostali smo premali za ovu "njegoševsku mudrost". 

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi Stream 1
Jelena Golubović

Jelena Golubović - Imam grudi beton mogu da slome

Ako su nam za prethodnu izjavu trebali sati i sati u pokušaju da dokučimo njen tajanstveni smisao, sa ovom izjavom lakše smo izašli na kraj.

 

 

Nekašnja učesnica brojnih rijaliti programa jednostavno akcenat stavlja na bujnost i snagu svojih grudi i to se ističe u prvi plan.

 

Sintagma "mogu beton da slome" i nije naročito kreativna, rijaliti igračica je mogla da upotrebi i "mogu pivo da otvore" što bi svakako pojačalo utisak kod muškog dela gledalaca. 

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi
Ivan Marinković

Jelena Ilić - Ubiću Ivana jer me muči s alkoholisanim zadahom

Kao šlag na tortu, analiziraćemo izjavu Jelene Ilić - "ubiću Ivana jer me muči s alkoholisanim zadahom".

Koliko samo slojeva, koliko dubinskih značenja, koliko misterije u samo jednoj, stilski perfektno spakovanoj izjavi! 

Jer, zamislite da je rijaliti učesnica rekla samo "Ivanu smrdi iz usta" ili "Ivane, alkoholičaru", ili "Ivane, alkoholičaru, smrdi ti iz usta".

Odmah vam je jasno koliko bi ova mudrost izgubila na svojoj estetskoj, umetničkoj i svakoj drugoj vrednosti.

Ovako, čitalac, slušalac, gledalac odmah je uvučen u napetost dostojno romana Agate Kristi i željno očekuje raspet.

Eto, mi smo pokušali da bar malo pojasnimo izjave koje će kao eho ostati da nam odzvanjaju u glavi, a ako i vi imate slične analize, napišete ih u komentarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading