Miki Đuričić ide u zatvor? Stigao apel iz Sigurne kuće da se sankcioniše nasilje nad Suzanom i Nadeždom!

Autor: Mediji,Republika

Zadruga

12.06.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koordinatorka sigurne kuće upozorava da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade jer su svesni da mogu da prođu bez posledica.

RepublikaFoto: youtube.com/ Emisija Premijera
Istukao Suzanu i Nadeždu...

Nakon što je Miki Đuričić krvnički ošamario Suzanu Perović, a zatim pljunuo u lice i izudarao Nadeždu Biljić štakom, posle čega je odmah diskvalifikovan iz rijalitija, oglasila se i Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće. 

Ona je najoštrije osudila nasilničko ponašanje sada već bivšeg učesnika "Zadruge" i apelovala na nadležne organe da preduzmu zakonske mere.  

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Miki odvalio Suzani šamar

- Tužilaštvo treba i mora da reaguje, jer je reč o nasilju nad ženama, a to je krivično delo. Međutim, praksa je pokazala da se to iz nekog razloga u takvim slučajevima ne dešava ili ja nisam obaveštena o tome, a ukoliko dođe do toga valjda bi o tome trebalo da budemo i obavešteni. Takve stvari moraju da se kažnjavaju! U suprotnom se šalje poruka svim potencijalnim nasilnicima da ako je taj prošao nekažnjeno, proći će i svaki sledeći. Mora da se reaguje! Pogotovo, ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru, tim pre, jer ako se ne sankcioniše takvo ponašanje, gledanjem sadržaja u kome se propagira nasilje usvaja se model da je to društveno prihvatljivo - rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće i istakla: 

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Nadeždu istukao štakama...

- Krivičnu prijavu tužilaštvu mogu uputiti urednici tog programa, kao i same te žene koje su pretrpele nasilje ili njihove porodice. Oni mogu da predaju krivičnu prijavu tužilaštvu, a na tužilaštvu je dalje da li će tu krivičnu prijavu prhvatiti i koje će dalje korake preduzeti - zaključila je Stanojevićeva.

Iz do sada sudske prakse za slična dela, Đuričić bi za nasilničko ponašanje mogao da bude osuđen do godinu dana zatvora, uslovnu kaznu zatvora, društveno korisan rad u nekom od javnih preduzeća ili novčanom kaznom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miško

12.06.2019 14:17

Pritvoriti ga odmah da oseti snagu Zakona i Pravde.

Odgovori 14 1
RadišaG

12.06.2019 15:47

I treba u zatvor.

Odgovori 13 1