Gola gazila srpsku zastavu: Podignuta krivična prijava protiv Aleksandre Subotić!

Autor:

Zadruga

30.11.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starlerta Aleksandra Subotić nači će se na sudu zbog jednog postupka u rijalitiju "Parovi"!

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Aleksandra Subotić

Protiv nje je Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podneo krivičnu prijavu  zato što je u rijalitiju "Parovi" koji se emituje na televiziji "Hepi" obnažena gazila srpsku zastavu.

U saopštenju POKS-a stoji i poruka predsednika pokreta, Vojislava Mihailovića.

- Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gažnjenje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa -  poručio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POКS.

Foto: printscreen/TvHappy
Aleksandra Subotić

POКS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne:

- Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice. Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Maja

30.11.2018 19:01

Ne mogu da verujem da je to radila.

Odgovori 24 0
Milena

01.12.2018 05:23

Nista me ne cudi kad ne postuje roditelje drugo se od nje nista ne moze ocekivati !

Odgovori 18 1
Časlav

01.12.2018 17:49

@Milena - Aleksandra ne poštuje nikoga. Ne poštuje roditelje, buduću svekrvu, verenika, svoje dete, Produkciju Zadruge, zadrugare, Pravila Zadruge.......

Odgovori 15 0
Mila

01.12.2018 14:27

Odvedite je pravo u apsanu.

Odgovori 19 0