Pronađene Dorotine CRVENE CIPELICE

Autor:

Zabava

05.09.2018

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par čuvenih, čarobnih crvenih cipelica koje je Džudi Garland nosila u ulozi Doroti u filmu "Čarobnjak iz Oza" pronađene su nakon 13 godina!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Cipele su bile osigurane na milion dolara, a Džudi je na snimanju nosila cetiri para
Američke federalne vlasti saopštile su nedavno da su pronašle par cipela boje rubina i da su to ni manje ni više nego one koje su Doroti iz filma "Čarobnjak iz Oza" vraćale u sigurnost doma.

Cipelice koje je nosila Džudi Garland ukradene su pre 13 godina iz muzeja u Minesoti posvećenog ovoj čuvenoj glumici. Naime, neko je avgusta 2005. ušao kroz prozor, razbio staklenu vitrinu i uzeo poznati filmski rekvizit koji je bio osiguran na čak milion dolara.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Džudi Garland kao Doroti

Garlandova je tokom snimanja nosila četiri para ovakvih cipela koje su napravljene od 12 materijala uključujući i drvenu pulpu, svilene niti, želatin, plastiku i staklo. Boju rubina imale su od šljokica i staklenih perli na rubovima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading