SEKSUALNI PRESTUPNICI: Američka filmska akademija IZBACILA KOZBIJA I POLANSKOG!

Autor: Tanjug

Zabava

03.05.2018

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni odbor Američke filmske akademije, koja dodeljuje prestižno filmsko priznanje Oskar, isključila je iz članstva Bila Kozbija i Romana Polanskog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Kozbi

Američka filmska akademija je danas saopštila da se njen upravni odbor sastao u utorak uveče i glasao o njihovom statusu u skladu sa standardima o ponašanju, prenosi AP.

Režiser i glumac Roman Polanski se u SAD vodi kao begunac nakon što se izjasnio kao kriv za nezakonit seksualni odnos sa maloletnim licem, a zatim je pobegao iz SAD 1978.

Komičar Bil Kozbi je prošle nedelje osuđen po tri tačke optužnice za drogiranje i zlostavljanje svoje nekadašnje prijateljice Andree Konstand 2004. godine. Konstand je jedna od 50 žena koje su optužile Kozbija za seksualni napad.

Američka filmska akademija, koja stoji iza dodele Oskara, prethodno je u oktobru izbacila iz svog odbora holivudskog producenta Harvija Vajnstajna zbog skandala o zlostavljanjima koji je izazvao osude u Americi i šire i pokrenuo kampanju "I ja" (#MeToo era).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roman Polanski

U toj kampanji su žrtve seksualnih napada i zlostavljanja počele masovno da stavljaju taj haštag na društvenim mrežama i otkrivaju identitet osoba koje su ih napale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading