SVI OBOŽAVATE NJEGOVE PESME! Preminuo čuveni tekstopisac, svet muzike zauvek zavijen u CRNO!

Autor:

Zabava

14.06.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga do neba, čuveni Elvisov saradnik preminuo u 83. godini!

SVI OBOŽAVATE NJEGOVE PESME! Preminuo čuveni tekstopisac, svet muzike zauvek zavijen u CRNO!

Foto: Pixabay

Sveća

Čuveni tekstopisac i saradnik legendarnog Elvisa Prislija, Mark Džejms, preminuo je u svojoj 83. godini. Mark je slovio za uvaženog tekstopisca, a između ostalih, napisao je pesmu "Suspicious Minds" koju je maestralno izvodio Elvis Prisli. Džejms je preminuo 8. juna u svom domu u Nešvilu.

Nezaboravni hitovi i priznanja

Mark Džejms je 2000. godine proglašen za jednog od najboljih tekstopisaca 20. veka, uz Pola Mekartnija i Eltona Džona. Već 2014. uvršten je u Kuću slavnih tekstopisaca, a osim Elvisovog planetarnog hita, potpisuje i "Always on My Mind" i "Hooked on a Feeling". Obe pesme svrstane su na listu 100 najvećih pesama 20. veka prema BMI-ju, zajedno sa "Suspicious Minds".

Republika

Foto: Youtube Printscreen/ MARK JAMES

Mark Džejms

Utisak na muzičku scenu

Mnogi izvođači su obožavali da interpretiraju pesme koje je Džejms napisao, a među njima su Vilie Nelson, Bil Viters, Brenda Li, Džej Zi, Pet Shop Boys i mnogi drugi.

Sećanje na Marka Džejmsa

Uzrok smrti još uvek nije objavljen i poznat javnosti. Džejmsova porodica je u saopštenju za javnost istakla da je "njegova ličnost ispunjavala svaku prostoriju u kojoj je bio, a njegov je osmeh obasjavao", kao i "Imao je najslađi osmeh, najzaraznijih smeh i sjaj u očima koji nikada nije jenjavao", rekli su ožalošćeni članovi porodice.

Mark Džejms će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih tekstopisaca i muzičkih kreativaca svoje generacije, a njegovi hitovi će i dalje živeti kroz interpretacije brojnih umetnika širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading