EMOTIVNI GOVOR MERI DŽEJ BLAJDŽ, DOK JE PRVA DAMA DRŽI ZA RUKU: "Da su članovi moje porodice ovo znali, danas bi bili živi" (FOTO)

Autor:

Zabava

24.10.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džil Bajden tešila je Meri Džej Blajdž tokom srceparajućeg govora

EMOTIVNI GOVOR MERI DŽEJ BLAJDŽ, DOK JE PRVA DAMA DRŽI ZA RUKU: "Da su članovi moje porodice ovo znali, danas bi bili živi" (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Džil Bajden tešila je Meri Džej Blajdž tokom događaja u Beloj kući, nakon što se pevačica zagrcnula govoreći o borbi njene porodice sa rakom.

Prva dama ju je držala za ruku nakon što je Blajdž naglasila važnost ranih projekcija i obrazovanja, zastajući da se pribere dok je govorila. Napomenula je da je njen porodica imala potrebna saznanja, neki od njih bi preživeli od raka. Blajdž je izgubila jednu tetku od raka dojke, drugu od raka pluća, a svoju baku od raka grlića materice.

-Uveren sam da su sve moje tetke, kume i deke (zastala je da udahne) videle ovakve kampanje... Imale bi drugačije ishode - rekla je pevačica, dobitnica Gremija.

Posle svog govora sela je pored prve dame, koja je posegnula da je uhvati za ruku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džil Bajden drži Meri Džej Blajdž za ruku

Blajdž i Bajden pridružili su se Američkom društvu za borbu protiv raka u pokretanju serije okruglih stolova o prevenciji raka dojke i grlića materice kao deo inicijative administracije "Cancer Moonshot".

-Posvetila sam veliki deo svog vremena podizanju svesti o važnosti preventivnih pregleda, podsećajući ljude da je njihovo zdravlje vaše bogatstvo i pozivajući ih da to postanu prioritet - rekao je Blajdž na događaju u Državnoj trpezariji u bela kuća.

Blajdž je postao zagovornik skrininga raka i obrazovanja, posebno među crnim ženama.
 

Republika

Foto: Pritnscreen

Meri Džej Blajdž

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading