KO JE MIŠA GROF? Arkanu u lice BACIO 55.000 maraka, pokrao ga MINISTAR, a dao bogatstvo za svadbu Nikoline i Vidoja u Monaku!

Autor:

Zabava

27.06.2022

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbogatiji srpski antikvar Viktor Ristović svojevremeno je bio blizak sa pokojnim suprugom pevačice Svetlane Cece Ražnatović, a prodavao mu je slike u vrednosti i preko 20.000 maraka.

KO JE MIŠA GROF? Arkanu u lice BACIO 55.000 maraka, pokrao ga MINISTAR, a dao bogatstvo za svadbu Nikoline i Vidoja u Monaku!

Foto: E-Stock

Poznati srpski istoričar umetnosti Vidoje Ristović iznenada je preminuo u 44. godini, a za sobom je ostavio dve maloletne ćerke.

Republika

Foto: instagram.com/vidojeristovic

Vidoje Ristović preminuo

Njegov otac, Viktor Ristović, široj javnosti poznatiji kao Miša Grof stvorio je veliko bogatstvo prodajući svojevremeno antikvitete i umetnička dela.

Po Vidojevoj smrti, izgledalo je kao da se Miša i njegova snaja, Nikolina Pišek odlično slažu i da se zajedno drže u bolu i nesreći koja ih je snašla, a onda je prošlo 40 dana i stvari su izašle na videlo.

Republika

Foto: E-Stock

Miša Grof

Naime, Miša Grof je krenuo u bitku za imovinom svog sina. I dok Nikolina tvrdi da njemu ništa ne pripada, Vidojev otac kaže da je sve njegovo i da niko osim njega nema prava ni na šta. On je početkom 90-ih godina počeo da se bavi preprodajom umetnina, a ubrzo je postao najbogatiji srpski antikva. Miša danas u svom vlasništvu ima impozantne umetnine, kao i umetničke slike vredne i po 100.000 evra.

Družio se s Arkanom

Kako je Arkanov sin, Vojin Ražnatović pisao u svojoj knjiži ''Priče o mome ocu'', Grof je bio blizak prijatelj sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

- Sedio sam s tatom u Beogradu 1996. godine, kada mu je Miša Grof rekao da je dobio nekoliko originalnih slika, koje će jako zanimati mog oca. Kao malo dete, kada je saznalo da ide u luna-park, tata je skočio iz stolice, otišao u sobu po novac i požurio prema Slaviji gde je živio Miša Grof. Jurio je sto na sat i tokom vožnje rekao da je jedva čekao da vidi slike. Kad smo stigli, Miša Grof je donosio slike jednu po jednu. Kako je moj otac zinuo, to je trebalo da se vidi. Pita ga otac za jednu: "Koliko za ovog, Mišo?" - Besplatno - našalio se grof, a zatim dodao: - Petnaest hiljada. Otac je prebrojao novac, stavio na njih gumicu i bacio ih na njega sa druge strane sobe. Grof sve pohvata i odloži. Otac je tada kupio četiri slike i potrošio oko 35.000 maraka. Baš smo bili na odlasku, kad ga Grof iznenadi i kaže da je najlepše ostavio za kraj. I stvarno vadi prekrasnu sliku kralja Petra I na konju. A tata mu plati 20.000 maraka za tu jednu sliku - pisao je u knjizi Vojin Ražnatović.

 

Foto: www.profimedia.rs

Željko Ražnatović Arkan

Pokrao ga srpski ministar kulture

2001. godine, Miša Grof je prijavio policiji tešku krađu kada su mu uz kuće nestali predmeti od izuzetne vrednosti. Naime, kako se ispostavilo kasnije, Željko Simić, bivši ministar, je ostao sam u Ristovićevom stanu iz kog je izneo brojne dragocenosti i pozamašnu sumu novca.

Kako su stvari iz stana nestajale malo po malo, Ristović je shvatio da je lopov neko od bliskih prijatelja, a kamere su usnimile Željka kako iznosi stvari iz Viktorovog stana.

Foto: Youtube.com printscreen

Željko Simić

Kako se pisalo ranije, Miša Grof je bio presrećan kada se njegov sin oženio Nikolinom, te im je upravo on platio luksuznu i glamuroznu svadbu u Monte Karlu. Trodnevna svadba sa 70 gostiju kojima je plaćen put i smeštaj, privatni avion kojim su iz Beograda stigli u Monte Karlo i limuzine koje su ih prevezle do hotela, sveukupno koštalo je oko 400.000 evra, prenosi Kurir.

Republika

Foto: Instagram.com

Nikolina Pišek i Miša Grof na venčanju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vesna

28.06.2022 08:41

Ipak mi je ovog voveka zao.Uzalud slike uzalud novac.Sigurno mu nije vise do toga stalo.Njegov najveci kapitsj je sin koga je izgubio. Njemu vise u zivitu nije nista bitno. To je zivot.