Haljina Merlin Monro OŠTEĆENA posle Kim Kardašijan: Puna je rupa, ni Š od šljokica! Stručnjaci osuli paljbu, kako se ovo desilo?! (FOTO)

Autor:

Zabava

14.06.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haljina Merilin Monro oštećena je nakon što ju je Kim Kardašijan nosila na ceremoniji Met Gala.

Haljina Merlin Monro OŠTEĆENA posle Kim Kardašijan: Puna je rupa, ni Š od šljokica! Stručnjaci osuli paljbu, kako se ovo desilo?! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com

 Kim Kardašijan nosila je na ceremoniji Met Gala istu haljinu koju je davne 1962. godine nosila glumica Merlin Monro u kojoj je Džonu Kenediju pevala "Srećan rođendan, gospodine predsedniče".

Kim je za potrebe haljine drastično izgubila na kilaži. Čak je i Muzej "Ripley's Believe It Or Not", koji je 2016. godine otkupio modni unikat za 4.8 miliona dolara, čuvao pod posebnim uslovima, na temperaturi od 68 stepeni i vlažnosti vazduha od 40 do 50 procenata.

Foto: youtube.com/printscreen

Kim Kardašijan u spornoj haljini

 

Međutim, Kim je imala velike muke prilikom oblačenja haljine, jer nije mogla da je zakopča na leđima. I pored toga, haljina je uništena. Može se videti da duž kopčanja ima rupe, da je pocepana, a fale kristali i šljokice.

 

 

U poređenju sa slikama haljine prikazane 2016. godine, razlike su evidentne.

Muzej Ripli tvrdi da je "velika pažnja posvećena očuvanju ovog dela istorije pop kulture", ali činjenice govore suprotno.

 "Da li je vredelo?", upitao je Fortner muzej u objavi na Instagramu. "Ovo je tako tužno. To je kao da je Pikaso uništen", stoji jedan komentar ispod objave.

Foto: youtube.com/printscreen

Haljina koju su nosile Merlin i Kim

 

Dizajner koji je napravio originalne skice za haljinu, Bob Meki, verovao je da Kim nikada nije trebalo da nosi haljinu.

- ​Dizajnirano je za Merilin Monro. Niko drugi ne bi trebalo da bude u toj haljini - rekao je on prošlog meseca za Entertainment Vikli 

Mnogi modni konzervatori veruju u isto, rekavši da je tkanina haljine, koja je stara preko 60 godina, bila previše krhka da bi Kim mogla da je nosi.

Skot Fortner, kolekcionar i istoičar, rekao je da je Kim u haljini filmske dive razbesnelo ljude jer je to "svetinja" koju je nosila samo Merilin.

- To je nacionalno blago koje nije trebalo da se ponovo nosi. Da je bilo do mene, ne bih dozvolio da se komad američke kulturne istorije tako zloupotrebi. Samo da se razumemo, ovo nema nikakve veze sa Kim Kardašijan - rekao je Fortner.

Ipak, Muzej "Ripley's Believe It Or Not" krije ove činjenice.

U saopštenju su naveli da je sve izvedeno po protokolu kada je u pitanju haljina Merilin Monro i da nema oštećenja, ali ni potrebe za brigom, prenosi Espreso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading