UVEK JE BIO UZ KLINTONOVE, OPTUŽIVAN JE DA JE ZLOSTAVLJAO KIM BESINDŽER I ĆERKA MU JE SLAVNA POPUT NJEGA! Evo ko je Alek Boldvin koji je ubio ženu na snimanju filma!

Autor:

Zabava

22.10.2021

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alek Boldvin, koji je danas iz jezivog razloga postao vest broj jedan u svetu nakon što je na snimanju filma slučajno ubio jednu ženu i ranio još dvoje ljudi, jedan je od najplaćenijih i najharizmatičnijih glumaca u Holivudu,. ali mu sada preti krah karijere.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Alek Boldvin je nakon tragedije na setu plakao i povraćao 

Rođen je kao Aleksandar Rej Boldvin III 3. aprila 1958. u Amitivilu u Njujorku, kao drugo od šestoro dece. Odrastao je u Masapeki, predgrađu na Long Ajlendu, u Njujorku.

Alek Boldvin biografija i deca 

Njegova braća, Danijel, Vilijam i Stiven, takođe su postali glumci.Boldvin je diplomirao političke nauke na Univerzitetu Džordž Vašington, nameravajući da ide na pravni fakultet. Međutim, njegova ljubav iz detinjstva prema glumi ponovo se pojavila na koledžu, što je rezultiralo preseljenjem na Menhetn da bi upisao dramski odsek Univerziteta u Njujorku, gde je studirao na Institutu Li Strazberg.

Jedan od Boldvinovih prvih poslova bilo je raspremanje stolova u legendarnom noćnom klubu Studio 54 u Njujorku.

Boldvin je svoju glumačku karijeru započeo na televiziji kada je dobio ulogu Bilija Oldriča u NBC sapunici The Doctors" (1980-1982). Ubrzo se preselio na televiziju u udarnom terminu kao ko-zvezda u seriji "Cutter to Houston", i kao Džošua Raš u noćnoj sapunici "Knots Landing" (1984-85). Godine 1988. zamenio je Džordža Karlina kao naratora popularne animirane dečije emisije "Thomas the Tank Engine & Friends".

Takođe je nastavio i scensku karijeru, debitujući na Brodveju u crnoj komediji Džoa Ortona "Loot" (1986), koja mu je donela nagradu "Theatre World Award", a zatim su usledile i mnoge druge predstave, serije i filmovi. 

Podržavao Klintonove

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hilari i Bil Klinton

Boldvin je otvoreni demokrata i uprkos inicijalnom oklevanju, on je 2016. podržao Hilari Klinton u trci za predsednika SAD.

Razlog za to je najverovatnije njeg izričit anti-Tramp stav.

Boldvin je, takođe, tokom godina povezivan sa raznim kandidaturama za političke funkcije, uključujući i glasine da će se kandidovati za guvernera Njujorka, kao i za gradonačelnika Njujorka.

Glumio je u više od 100 ostvarenja i dobitnik je velikog broja nagrada, kako za svoj glumački, tako i za voditeljski rad, a sa svojim prepoznatljivim, dubokim glasom, obezbedio je glasovne radove za dokumentarne i animirane filmove, uključujući "Madagascar: Escape 2 Africa" (2008) i "Rise of the Guardians" (2012). On je takođe glumio bebu biznismena u animiranom filmu "Boss Baby" (2017) i polarnog medveda u "Arctic Dogs" (2019).

Dobio nagradu zbog imitacije Trampa

Boldvin se u jesen 2013. okušao da bude voditelj tok šoua, ali se pokazalo da je to kratkotrajan poduhvat. "Up Late with Alec Baldwin" emitovan je samo nekoliko puta pre nego što je voditelj napravio skandal. Emisija je prekinuta nakon što je Boldvin dao homofobične opaske njujorškom fotografu, a on se ubrzo razišao sa MSNBC. Kasnije se vratio gostovanju 2018. sa "The Alec Baldwin Show".

Ljubitelj klasične muzike, Boldvin je voditelj radio emisije Njujorške filharmonije. Takođe je rekordnih 17 puta vodio "Saturday Night Live" i izveo popularnu imitaciju predsednika Donalda Trampa, za koju je 2017. godine osvojio još jednu nagradu Emi.

Brakovi i deca

Boldvin se oženio glumicom Kim Besindžer 1993. godine i par ima jednu ćerku, Irland Elis koja je popularna glumica i model. U januaru 2001, posle sedam godina braka, Besindžer je podnela zahtev za razvod. Nakon njihovog razlaza, pojavile su se optužbe za zlostavljanje i alkoholizam, kao i žestoka bitka za starateljstvo nad ćerkom.

Foto: Tanjug/AP

U braku sa Besindžerovom Boldvin je bio osam godina

U njihovom suđenju za razvod 2004. godine, Boldvinu je dodeljeno zajedničko pravno starateljstvo nad ćerkom. Međutim, u maju 2007. sudovi su mu nakratko oduzeli pravo na posete kada je njegova 11-godišnja ćerka objavila telefonsku poruku sa psovkama koju joj je ostavio u aprilu te godine.

Foto: Tanjug/AP

Irland Elis sa ocem Alekom Boldvinom na zajedničkom gostovanju

Boldvin je započeo vezu sa instruktorkom joge Hilarijom Tomas u avgustu 2011. Par se verio sledećeg aprila i venčali su se 1. jula 2012. u Staroj katedrali Svetog Patrika u Njujorku. Njihovi gosti bili su Džimi Felon, Lorn Majkls, Fei i Vudi Alen.

Par je svoje prvo dete, ćerku Karmen, dobio u avgustu 2013, a zatim su dobili četiri sina: Rafaela (jun 2015.), Leonarda (septembra 2016.), Romea (maja 2018.) i Eduarda (Septembra 2020). U februaru 2021, Tomas je na svom Instagramu objavila da su dočekali ćerku Luciju.

Bratanica udata za Džastina Bibera

Ćerka njegovog rođenog brata Stivena, Hejli Boldvin, udata je za Džastina Bibera. Ona je dospela na naslovne strane nakon što je dvaput stupila u bračnu zajednicu s pevačem. Par se prvi put venčao u zgradi suda na Menhetnu u septembru 2018. nakon samo 12 nedelja zabavljanja.

 

 

Hejli je drugorođena ćerka Stivena Boldvina i ima blisku vezu sa svojim slavnim ocem. Od malih nogu pratila bi ga na događaje na crvenom tepihu, osetivši ukus slave još kao dete.

Hejli je imala 14 godina kada je počela da se bavi modelingom na pistama tržnih centara pre nego što je potpisala ugovor sa Fordovim modelima i pojavila se u brojnim časopisima.

Razmišljao o samoubistvu 

Godine 2008. Boldvin je objavio knjigu Obećanje sebi, koja je dokumentovala njegovu borbu da zadrži starateljstvo i posete za svoju ćerku. U knjizi je otkrio da je potrošio milione na putovanja, kupio kuću blizu Kim Besindžer i napravio pauzu u karijeri kako bi bio blizu svoje ćerke. Rekao je da je kao rezultat toga njegova frustracija procurila u sudski telefonski poziv njegovoj ćerki, na koji ona nije odgovorila. Godine 2009. rekao je časopisu Plejboj da je razmišljao o samoubistvu zbog incidenta s govornom poštom.

2017. godine, pre objavljivanja svojih memoara "Nevertheless" Boldvin je dao intervju voditelju "Good Morning America" Džordžu Stefanopulosu u kojem je razgovarao o svojoj borbi sa alkoholizmom, predoziranjem drogom koje je držao u tajnosti dugi niz godina, a otreznio se 1985.

- Otreznio sam se tek kad sam napunio 27 godina - rekao je Boldvin u intervjuu.

"A te dve godine koliko sam živeo u tom belom, vrelom periodu, kao svakodnevni narkoman, kao pijanac... Do svog očaja, to je bilo teško vreme.

Boldvin je otvoreni aktivista organizacije "Ljudi za etički tretman životinja" i davao je doprinos pozorišnim organizacijama u zajednici, uključujući pozorište Bej strit u Sag Harboru u Njujorku i sada nefunkcionalno pozorište Kružni Repertoar u Njujorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading