GEJ KRASI NASLOVNU STRANU PLEJBOJA! Čuveni magazin napravio ozbiljan presedan i izazvao SALVE KOMENTARA, a evo ko je mladić koji je pomerio granice!

Autor: Republika

Zabava

04.10.2021

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uređivači čuvenog magazina, koji je decenijama važio za jedan od glavnih oblika zabave za muškarce, odlučili su da pomere granice i time izazvali brojne reakcije.

Foto: Tanjug/AP

Neke od najčuvenijih naslovnih strana Plejboja   

Čuveni časopis Plejboj, koji je decenijama neprikosnoveno držao prvo mesto kada su u pitanju porno sadržaji u štampanim medijima i koji je vernu publiku, pre svega mušku, imao širom planete, odlučio je da pomeri granice kada je u pitanju uređivačka politika i na naslovnu stranu svog internet izdanja za oktobar prvi put u istoriji stavi jednog gej muškarca. 

Ta odluka izazvala je brojne komentare, pa i salve kritika, posebno konzervativnih struja, ali ono što se može reći sa sigurnošću, jeste da je izazvala ogromnu pažnju. 

 

 

Model koji je učestvovao u tom pomeranju granica jeste poznati američki influenser Bretman Rok, mladić koji je istakao kako je njegova saradnja s Plejbojem ogroman korak napred, kako za pripadnike LGBT populacije, tako i za ljude koji nisu bele kože, budući da on dolazi sa Filipina.

- Ja sam Plejbojev zeka! - napisao je Rok na Instagramu podelivši naslovnicu čuvenog magazina na kojoj se pojavljuje u crnom korsetu, crnim najlon čarapama, izuzetno visokim potpeticama s platformom i, podrazumeva se, zečijim ušima na glavi. 

 

Rok je dvadesettrogodišnji model i šminker, koji je svojim tutorijalima privlačio ogromnu pažnju i pre saradnje s Plejbojem, a osim toga se pojavljivao u MTV rijaliti emisiji koja se emitovala na Jutjubu, ali i u pojedinim serijama. Prvi put se 2019. pojavio na naslovnoj strani jednog gej-magazina.  

 

Ipak, Rok nije prvi muškarac koji se samostalno pojavio na naslovnici Plejboja. To se dogodilo 2020. kada je čast da pozira za čuveni magazin imao mladi portorikanski reper Benito Antonio Martinez Okasio, poznatiji kao Loši zeka. On je tada medijima govorio da je "kao i svi mladi danas otvoren za različite stvari, ali da je trenutno heteroseksualan i da uživa sa ženama". 

 

 

Mnogobrojne organizacije koje se bore za lična prava pripadnika LGBT populacije dočekale su Plejbojevu odluku s oduševljenjem, dok je bilo i onih koji su to okarakterisali kao da je "čuveni magazin odavno umro s dostojanstvom, a da su sad ostali samo obrisi njegove nekadašnje slave". 

- Sećate li se Plejboja? To je bila institucija. Menjanje različitih brojeva s drugovima, pa trenutak kad smo krili časopis pod dušekom ili oblepljivanje zidova posterima svih tih lepotica... To je bio deo odrastanja devedesetih i dvehiljaditih. Pod palicom Hju Hefnera to je stvarno bio magazin za mušku zabavu. Sadašnja izdanja to više nisu. Mislim, za mene defitinivno nisu - napisao je u komentaru za RT novinar Grejem Dokeri iz Amsterdama.  

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading