ZANIMLJIVOSTI IZ FILMA "POSLEDNJI DVOBOJ" KOJE NISTE ZNALI! "Zar stvarno misliš da će neko želeti da gleda film sa ovakvim frizurama?"

Autor: Republika

Zabava

20.09.2021

12:47

Film "Poslednji dvoboj" pokrenuo je polemiku kako među samim glumcima tako i među kritičarima o tome koliko je važno verodostojno predstaviti na velikim ekranima priod u koji je smeštena radnja filma.

Promo

Met Dejmon u filmu glumi viteza Žan de Karuža

Priča o poslednjem legalnom dvoboju je ostala realna i prikazala je fizički izgled srednjevekovnih ljudi. Kada je reditelj filma Ridli Skot pokazao Benu Afleku kako bi njegov lik trebalo da izgleda, Aflek mu je odgovorio - Šališ se, zar stavrno misliš da će neko želeti da gleda film sa ovakvim frizurama?

Tviter zajednica već uveliko komentariše frizure koje nose Ben Aflek i Met Dejmon, kao i da su ožiljci, brada, frizura vrlo uverljivi, iako smešni, uspeli su da uhvate duh vremena - Zeitgeist i pokažu da  fudbalerka i blajhana kosa mogu da se vrate na velika vrata.

Film "Poslednji dvoboj" rađen je po istoimenoj knjizi Erika Džagera, dok su na scenariju radili Met Dejmon i Ben Aflek, dvojac koji je prošli put bio nagrađen nagradom Oskar za najbolji scenario za film "Dobri Vil Hanting".

Ostavrenje je rađeno po istinitoj priči o borbi na život i smrt koja se desila 1386. godine u Francuskoj kada je supruga viteza optužila njegovog štitonošu i najboljeg prijatelja za silovanje.

Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Intrigantna priča o izdaji i osveti koja je suštinski važna zbog položaja obespravljene žene u srednjem veku i presudi koja kaže: ukoliko njen suprug izgubi u dvoboju ona mora biti živa spaljena.

Od 14. oktobra film "Poslednji dvoboj" biće na velikim ekranima širom Srbije.

Komentari (0)

Loading