POKLONIO 4,1 MILIJARDI DOLARA: Poznati biznismen dao ostavku na mesto poverenika, nećete verovati koju je organizaciju napustio!

Autor:

Zabava

23.06.2021

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni biznismen napustio višemilionsku organizaciju.

Foto: printskrin/yotube
Voren Bafet

Milijarder Voren Bafet podneo je danas ostavku na mesto poverenika fondacije "Bil i Melinda Gejts", jedne od najvećih privatnih dobrotvornih organizacija na svetu. 

Naime, Bafet je napustio organizaciju nakon što je poklonio još jedan deo svojih akcija u Berkšir Hataveju, vrednih 4,1 milijardu dolara, za filantropske svrhe.

Foto: Tanjug
Voren Bafet napustio mesto poverenika

Bafet od 2006. godine uplaćuje godišnje doprinose za pet dobrotvornih fondacija u okviru svog plana da podeli oko 99 odsto svog neto bogatstva filantropskim organizacijama.

- Sa današnjom distribucijom od 4,1 milijarde dolara, na pola sam puta - naveo je Bafet u saopštenju, javlja Rojters, dodajući da ovaj legendarni biznismen nije objasno zašto u ovom trenutku napušta odbor fondacije Gejts, ali da je izrazio podršku aktuelnom izvršnom direktoru fondacije i njegovom usmerenju.

Foto: Tanjug/AP
Bil Gejts sa bivšom suprugom Melindom

Bil Gejts i njegova supruga Melinda, suosnivači fondacije, podneli su u maju zahtev za razvod nakon 27 godina braka, ali su se obavezali da će zajedno nastaviti svoj filantropski rad u borbi protiv siromaštva i bolesti.

- Godinama sam bio poverenik, neaktivni poverenik, samo jednog primaoca mojih sredstava, Fondacije Bil i Melinda Gejts. Sada podnosim ostavku na tu funkciju, baš kao što sam to učinio i u svim drugim korporativnim odborima, osim Berkšira - naveo je Bafet.

Prošle godine, Bafet je obavestio da je poklonio svoje akcije u Berkširu vredne više od dve milijarde dolara Fondaciji Gejts, u sklopu svog ranije najavljenog plana da pokloni celo svoje bogatstvo pre smrti, dodaje britanska agencija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading