(VIDEO) KONTROVERZNI MUZIČARI OPET NA TAPETU: Pobednička pesma Evrosonga plagijat?

Autor: Dušan Lukić

Zabava

08.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji evrovizijski pobednici italijanska grupa Maneskin u centru je skandala jer kolege iz australijskog benda D vendetas tvrde da su ih pokrali.

RepublikaFoto: youtube.com/ Eurovision Song Contest
Njihova pesma je plagijat?

Italijanski bend Maneskin, koji je pobedio na ovogodišnjem 65. izboru za pesmu Evrovizije, ponovo je u centru skandala nakon što su se pojavile informacije da je njihova pesma "Zitti E Buoni" plagijat.

Džoris: Nećemo nikoga da tužimo, ali se jasno vidi sličnost ove dve pesme

Njih je član popularne australijske rok grupe Vendetas Džoris Lisns potkačio rečima da su ih pokrali, odnosno da pobednička numera podseća na hit koji su davno snimili "You want it, you got it". Član australijskog benda je za holandski RTL rekao da hit Maneskina čak i previše podseća na njihovu pesmu, ali da, uprkos evidentnoj krađi, neće da tuži Italijane, kojima je popularnost skočila posle takmičenja u Roterdamu.

- Ne bih da ispadne da ovo govorim zarad neke nove popularnosti niti bih da se zameram bendu Maneskin, ali je evidentno da im je naša pesma bila inspiracija za hit kojim su se predstavili na Evrosongu. Ova omladina još nije bila rođena kada smo imali naš rok bend. Svakako neću nikoga da tužim za plagijat i krađu, ali mislim da je sličnost transparentna. Imam utisak da je pesma prvo pobedila na Sanremu, pa onda u Roterdamu - rekao je član benda Vendetas.

Članovi grupe Maneskin nisu se oglašavali po pitanju ovoga, ali se polemika pokrenula na društvenim mrežama. Najviše rasprava vodilo se na Tviteru, gde su ljudi pisali da australijska grupa samo želi dodatni medijski prostor preko Italijana.

RepublikaFoto: youtube.com/esc

Žvalavio se sa gitaristom na bini

Još jedan potez Damijana Dejvida, kojim je javnost bila iznenađena tokom finalne večeri na Evroviziji, jeste trenutak kada je počeo strasno da se ljubi sa kolegom iz benda. Dejvid i gitarista počeli su da se ljube i grle nakon proglašenja pobednika, pa su zbog prevelike euforije i uzbuđenja jedva priveli nastup kraju. Iako je publika pozdravila ovaj postupak aplauzom, društvene mreže usijale su se zbog komentara u kojima su korisnici navodili da su sve to namerno uradili zarad publiciteta.

- Kako je moguće da je grupa Vendetas čekala ovoliko dugo da se oglasi i tek sada optuži Maneskin da su ih pokrali? Da je to stvarno istina, oni bi reagovali dan nakon Evrovizije, a ne skoro mesec dana kasnije. Vidi se da preko njih samo žele malo slave - napisao je jedan tviteraš.

Podsetimo, nakon što je odnela pobedu na Evroviziji italijanska rok grupa Maneskin bila je danima u žiži javnosti, kako zbog ekscentričnog izgleda i napadne šminke tako i zbog ponašanja pevača Damijana Dejvida, za kog se sumnjalo da je šmrkao kokain tokom finalne večeri. Kako je o tome u jednom trenutku pisao ceo svet, od pevača su organizatori Evrovizije tražili da se testira na drogu, pa je saopšteno da nije konzumirao psihoaktivne supstance tokom glasanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading