NAJVEĆI SKANDALI U SVETSKOM ŠOU BIZNISU U 2020

Autor:

Zabava

31.12.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu 2020. svi će uglavnom pamte po pandemiji koronavirusa koja je obuhvatila čitav svet i zaustavila život kakav smo do sada svi vodili.

Nema okupljanja, druženja, manifestacija, partijanja po klubovima kao nekada, te smo se svi zatvorili u svoje domove kako bi se izborili sa ovim zlokobnim virusom.

Samim tim, činilo se kao da će stati i dešavanja u svetskom đou biznisu i da se ništa neće dešavati, ali selebritiji su uspeli da nas iznenade i u ovoj godini.

Bilo je tu nervnih slomova za pamćenje, svađa, brutalnih optužbi, suđenja, ali nažalost i smrti koja su nam slomila srca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl

MEGAN MARKL I PRINC HARI NAPUSTILI KRALJEVSKU PORODICU

Iako je za neke boravak u ovakvoj jednoj porodici san snova, za neke je ipak pakao. Megan Markl i Princ Hari venčali su se 2018. godine u Bakingemskoj palati, ali samo dve godine kasnije odlučili su da napuste kraljevsku porodicu. Ispostavilo se da se Megan nije osećala dobro tokom boravka u Velikoj Britaniji, zbog koje je napustila filmsku industriju i Ameriku. Paparaci i tabloidi bili su željni za dostve u javnosti bilo kakav "prljav veš", toliko da je to uticalo i na mentalno zdravlje vojvotkinje od Saseksa, koja je u jednom intervjuu navela da nije dobro.

Pričalo se da iza svega stoji neslaganje sa porodicom, ali i suprugom princa Vilijama, Kejt Midlton, ali te priče nikada nisu bile potvrđene. Njen suprug princ Hari io je velika podrška svojoj supruzi u ovim teškim danima i zbog nje je i doneo drastičnu odluku koja je šokirala čtav svet. Nakon što se Megan porodila i na svet donela dečaka Arčija, princ Hari i njegova supruga odlučili su da napuste kraljevsku porodicu. Danima se čekao odgovor kraljice Elizabete, koja je na kraju svom unuku i njegovoj lepšoj polovini dala svoj blagoslov i oslobodila ih od pravila koja su morali da poštuju dok su bili deo kraljevske porodice.

 

 

Prvobitno je trebalo da se presele u Kanadu, gde je i živela Megan, ali su ipak odlučili da se preele u Ameriku i sunčani Los Anđeles, gde su i komšinice legendarna Opra Vinfri i voditeljka Elen Dedženeris. Sredinom godine, objavjeno je da su se Megan i Hari suočili sa još jednim životnom poteškoćom, jer je Marklova imala spontani pobačaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kanje Vest

KANJE VEST KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SAD - FIJASKO I NERVNI SLOM

Reper Kanje Vest, poznat po svojoj nadmenosti i prekoj naravi, još 2015. obećao je Americi da će biti novi predsednik. Tada niko nije shvatao za ozbiljno, jer su od ranije poznata njegova isticanja superiornosti, te je često umeo da kaže za sebe kako je on novi Isus, ali 2020. godine desilo se i to, te se Kanje zaista našao u trci za prvog čoveka Amerike. Vest, koji je inače već sedam godina u braku sa Kim Kardašijan, krenuo je sa svojom kapanjom u julu, koja je već na samom početku bila dramatična, jer je Kanje u jednom momentu plakao i govorio o abortusu.

Naime, on je otkrio da je njegov otac terao Kanjeovu majku da abortira, ali je ona ipak odustala. Opisao je majku kao herojinu koja mu je spasla život i suprostavila se suprugu koji nije želeo dete samo zato što je imao previše posla. Otkrio je i da je Kim želela da abortira njihovo prvo dete Nort, ali da ju je on ubedio da ipak zadrže dete. Posle ove prve održane kampanje, kao da je sve krenulo nizbrdo u Kanjeovom životu. Ubrzo su na Tviteru osvanuli reperovi tvitovi u kojima optužuje svoju taštu Kris Džener da ga zaključava u kuću, a da supruga Kim kontroliše. Nastavili su se jezivi tvitovi, pa ča i pretnje porodici Kardašijan, potom je urinirao po svojim Gremi nagradama i sve je to dovelo do toga da sud u Ohaju odbije njegovu kandidaturu za predsednika.

Ispostavilo se da Kanje boluje od bipolarnog poremećaja, te je Kim sama zamolila kritičare da prestanu da kritikuju njenog muža, jer to utiče na njegovo meltano zdravlje. Pisalo se i da je kraj njegvom braku sa Kim, lpak su ih paparaci uslikali u automobilu dok Kim plače i kida se od bola. Nedeljama kasnije nije bilo  ni traga ni glasa o Kanjeu, a pričalo se da je neko vreme proveo u psihijatrijskoj ustanovi, ali do današnjeg to nije potvrđeno. Ipak, istina je da je njegov brak sa Kim zbog čitave situacije bio na staklenim nogama, ali je par odlučio da otputuje i poradi na svom braku. Nadamo se da će im 2021. doneti lepše momente.

RepublikaFoto: youtube.com/ TheEllenShow
Elen Dedženeris

ELEN DEDŽENERIS - ŠEF I DOMAĆIN IZ PAKLA

Trenutno najpopularnija voditeljka talk show programa, Elen Deždženeris suočila se sa mračnom stranom 2020. Ne samo da je obolela od koronavirusa, već se tokom sredine meseca našla pod istragom zbog sve većeg broja zaposlenih koji su tvrdili da ih voditeljka zlostavlja. Elen se u poslednjih 30 godina u javnosti pokazuje kao topla i pristupačna osoba, a sve jače glasine o tome kakva je zapravo iza kamera ozbiljno su mogle da oštete njenu karijeru i budućnost.  Zaposleni su sve više iznosili tvrdnje da kada Elen prođe ne smeju da je pogledaju u oči, niti da joj se obrate, kao i o njenom toksičnom ponašanju. Internu istragu pokrenula je grupa za odnose sa zaposlenima vlasnika "WBTV-a" i "Warner Media" grupe, kako bi utvrdili istinitost šokantnih navoda.

Zaposlenima su poslata pisama u kojima se obaveštavaju da će biti saslušani. Istragu su podstakla njihova javna priznanja i navodi o maltretiranju, rasističkim ispadima i zastrašivanju od 62-godišnje voditeljke. Osim zaposlenih koji su iznosili ovakve tvrdnje oglasile su se i neke poznate ličnoti, te je tako isplivalo na videlo da je Elen "poturila piće" tada trudnoj Maraji Keri kako bi joj priznala da je trudna. Slavna pevačica našla se u nebranom grožđu, te je je podelila sa svetom da je u drugom stanju, iako to nije želela. Postoje navodi da je Elen bila veoma zla prema zvezdi "50 nijansi sive" Dakoti Džonson samo zato što joj nije pristigla pozivnica za glumičin rođendan, a jutjuberka Niki Dedžeger priznala da se osećala jako neprijatno u emisiji jer je Elen bila previše hladna dok su razgovarale i pravila grimase tokom intervjua, davajući gošći do znanja da joj i nije baš draga.

Uz voditeljku je, ipak, bio i veliki broj poznatih ličnosti, poput Kejti Peri, Kevina Harta, Stivija Harvija, koji smatraju da su tvrdnje zaposlenih i pojedinih zvezda neosnovane i da su deo plana kako bi se Elen "sklonila". Bilo je tu i komentara po društvenim mrežama, od strane hejtera, koji su tvrdili da su oduvek znali da je Elen zla i da se polako bliži njen kraj. Sve je otišlo toliko daleko, da se voditeljka izvinila i bez bilo kakvog dokaza da je kriva. Voditeljka se javila iz karantina i molila za oproštaj sve koji su se na bilo koji našin osećali loše zbog nje. Elen se u novoj televizijskoj sezoni vratila sa svojom emisijom i još jednom izvinila za ceo skandal i objavila konačan ishod istrage.

"Kao što verovatno znate, tokom leta se pričalo o toksičnom radnom okruženju u mojoj emisiji. Pokrenuta je i istraga. Saznala sam da su se desile stvari koje nikada nisu smele da se dogode”, započela je Elen, pa nastavila:

“To sam shvatila jako ozbiljno i jako mi je žao zbog svih ljudi koji su se osećali loše. Ja sam na poziciji moći i kao takva moram da preuzmem odgovornost za sve što se ovde dogodilo", rekla je Elen.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Britni Spirs

BRITNI SPIRS U BORBI ZA STARATELJSTVO NAD SAMOM SOBOM

Svi znamo priču o Britni Spirs, devojka koja je imala dve, bila najomiljenija javna ličnost na celom svetu, koja nije izdržala pritisak medija, te je nakon želje za slobodom okusila gorak ukus slave i doživela nervni slom, nakon kog je 2007. obrijala glavu prepustila se svetu droge. Gubitak starateljstva nad sinovima, zaprepašćujuća izdanja u javnosti i nervni slomovi činilu da svi pomisle da se Britni nikada neće izvući iz svojih problema. Godine 2008. je na silu odvedna na psihijatriju, jer nije želela da vrati sinove svom suprugu. Nakon ovog skandala, na nekoliko meseci se povukla iz medija, dovela u red, a potom i vratila na scenu i zablistala u punom sjaju kao nekada i izdigla iz svojih problema kao feniks iz pepela. Veliku podršku je imala od svog oca Džejmija koji je preuzeo starateljstvo nad njom, kako bi mogla da radi svoj posao bez sumnje da će je neko iskoristiti. Izgladila je odnose sa bivšim suprugom, te su se zajedno brinuli o deci.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Britni Spirs

Britnina karijera je od te 2008. krenula uzlaznom putanjom, snimila je nekoliko albuma, sa singlovima koje su osvojili vrhove top lista, obišla svet uspešnim turnejama, a od 2013. do 2019. imala svoj lični šou u Las Vegasu, zahvaljujući kojem je postala najplaćenija žena u šoubiznisu. Ipak, sve je stalo prošle godine, kada je odlučila da se povuče iz javnosti zbog bolesti oca. Ubrzo je otkriveno da je ponovo bila u psihijatrijskoj ustanovi, zbog prenagomilanog stresa. Ipak, šoubiznisom su počele da kruže priče da je Britni "zarobljena" od strane svog oca, koji joj ograničava kretanje, proverava telefon, koristi njene finansije i tera je da radi kako bi zaradila što više za sebe i porodicu.

Porodica Spirs, kao ni sama Britni nije odgovarala na ove navode, osim što je snimila kratak video kako bi uverila fanove da je dobro, ali u veoma katastrofalnom i zapuštenom stanju, što je dodatno podgrejalo ove priče. Krenuli su protesti, kampanje pod nazivom "Free Britney" kojom fanovi šiom sveta apeluju da se učini nešto i vrati sloboda jednoj ženi, koju već desetak godina kontrolišu otac i njen tim. Nastavili su se teorije zavere od kojih se više nije ni znalo šta je istina, a šta je laž i sve je opet nekako ličilo na tu jezivu 2007. godinu. Ne znamo da li je istina sve o kontrolisanju Britni i ograničavanju sloode, ali je tačno da je želela da se prekine očevo starateljstvo nad njom, te je pomoć potražila na sudu.

Kako je tražila da joj se ocu ukine starateljstvo, suđenju je prisustvovao tim veštaka i psihijara, koji bi ustanovili da je nritni u dobrom stanju da bi se starala o sebi. Kako mediji prenose, Britni je čak istakla da joj ne pada na pamet da održi nijenu turneju, sve dok je staratelj njen otac, što negde i potvrđuje sve gore navedeno, a čak je i pevačicin advokat izjavio da se Spirsova plaši svog oca. Nažalost, Britni je izgubila na sudu i ponovo povukla iz medija. Nadamo se da će večita pop šrinceza konačno biti srećna u novoj 2021.

RepublikaFoto: instagram.com/kobebryant
Bobi Brajant

SMRT KOBIJA BRAJANTA

Vest koja odksaače svih pomentih, jer u niššta skandalozna, ali je definitivno šokantna i jedna od onih koja nas je sve ostavila bez teksta. Kobi Brajant, legendarni koraškaš NBA poginuo je na samom početku 2020. u helikopterskoj nesreći. a još bolnije saznanje za sve nas je bilo da je sa Kobijem poginula i njegova trinaestogodišnja ćerka Đijana. Košarkaš je putovao privatnim helikopterom kada je letelica buknula u plamen iznad grada Kalabasa. Svet je bukvalno stao kada se proširila vest kada je poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena sa ćerkom, svi medijima su izveštavali o ovoj tragediji, a Instagram i Tviter su bili pretrpani žaljenjima za Kobijem i Đijanom.

RepublikaFoto: youtube.com/ CliveNBAParody
Bobi i Điđi

Kobi je iza sebe ostavio suprugu Vanesu i  još tri ćerke Nataliju, Bjanku i Kapri. Ovo je bio veliki udarac za Vanesu, koja je u jednoj sekundi izgubila čoveka svog života i svoju mezimicu, ali zbog ćerki koje su sa njom, morala je da krene dalje. Održana je emotivna memorijalna služba u Los Anđelesu, gde se ogromni broj fanova, prijatelja, kolega, poznatih ličnosti okupilo kako bi reklo poslednje zbogom Kobiju i Điđi.

„Neće moći da vodi naše devojčice pred oltar, niti da me vrti na plesnom podijumu. Ali želim da moje ćerke znaju i sećaju se sjajne osobe, muža i oca kakav je bio Kobi. Želim da se sećaju pažljivog čoveka koji je želeo da nauči buduće generacije kako da budu bolje i ne ponavljaju njegove greške.", rekla je ona o pokojnom suprugu, a onda se oprostila od Điđi.

„Nikada neću videti ćerku kako šeta ka oltaru, njen prvi ples sa ocem na podijumu ili sa mnom, niti ću dočekati njenu decu", govorila je uplakana Vanesa, pred velikim brojem ljudi koji je nemo i saosećajno posmatralo bol jedne majke i supruge.

Vanesa i ćerkice su nastavile svoj život, sećajući se svaki dan Kobija i Điđi, a sećanje na njih i to što su njih četiri zajedno je jedino što im daje snagu da opstanu. Nažalost, ni u ovim tragičnim momentima, porodicu Brajant nije zaobišla drama o kojoj su brujali tabloidi. Naime, majka udovice legendarnog košarkaša, odnosno nekadašnja tašta Kobija Brajanta, tražila je 5.000.000 dolara finansijske podrške od strane porodice Brajant. Sudska dokumenta iz kalifornijske tužbe pokazuju da Sofija Lajin traži od svoje ćerke ovu neverovatnu svotu novca, tvrdeći da je radila kao neplaćena i dugogodišnja lična asistentkinja i dadilja za porodicu. Vanesa tvrdila je da sve to nije tačno, ističući da njena majka pokušava da nađe načine da iznudi novac od porodice.

- Skoro 20 godina sam organizovali da moja majka živi blizu nas, bez ikakvih troškova jer je tvrdila da nije imala nikakvog novca da kupi kuću posle svog razvoda. Kobi i ja smo smatrali da je za nju najbolje da ne živi u našoj kući. Ona sada hoće da mi unazad naplati 96 dolara na sat za navodni rad od 12 sati dnevno punih 18 godina jer je gledala svoje unuke. Njeni navodi su očigledno lažni - rekla je Vanesa o svojoj majci.

Vanesa je zbog svega što je majka priredila, bila prinuđena da je tuži zbog pokušaja iznude novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading