Leonardo Dikaprio o novom projektu: Sa Bred Pitom je lako raditi!

Autor: Bazar

Zabava

13.08.2019

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leonardo Dikaprio u novom filmu "Bilo jednom u Holivudu" igra Rika Daltona, kauboja kome je, da tako kažemo, istekao rok trajanja. Njegov kaskader Klif (Bred Pit) i on pokušavaju da nađu novu šansu. Dva stara TV kauboja sada su relikti prošlosti i nemi svedoci kako se kultura menja. Svet se menja, ali oni se ne uklapaju u njega. Leonardo je za početak intervjua za Bazar otkrio kako je pristup Kventina Tarantina ovaj film učinio posebnim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leonardo Dikaprio

- Kventin Tarantino se kao veliki filmofil i istoričar ove industrije stavlja u poziciju dva momka koja, kao dva voajera, spolja posmatraju šta se dešava unutar Holivuda. To je zaista jedinstven pristup ovom periodu kome on iskazuje veliko poštovanje, ne samo kao jednom od ključnih poglavlja američke istorije nego i kao kao vremenu u kome su nastala neka od najvećih dostignuća u istoriji kinematografije - kaže Leonardo Dikaprio.

Kako se vama činio lik koji tumačite?

- Kad sam prvi put pročitao scenario, shvatio sam da je Rik glumac koji se suočava s krajem svoje karijere, ali na neki način i sa svojom smrtnošću, s kojom neminovno mora da se pomiri.

Da li ste bili iznenađeni činjenicom da nikad pre niste radili sa Bredom Pitom?

- Jesam! Mi jesmo tokom osamdesetih i devedesetih učestvovali u istom šou-programu "Growing Pains", ali nikad nismo radili zajedno. Zanimljivo je da smo Kventin, Bred i ja, kad smo počeli da razgovaramo, shvatili da smo sva trojica ušli u ovu industriju u istom periodu, otprilike od početka do sredine devedesetih, tako da smo imali neku zajedničku referencu.

Leonardo: Bred je ne samo veliki talenat nego i profesionalac, tako da smo skliznuli u naše uloge

RepublikaFoto: instagram.com/leonardodicaprio

Kako vam se dopala saradnja s njim?

- Bilo je fantastično. On je izuzetan glumac i veliki profesionalac s kojim je lako raditi. Pritom, Kventin nas je detaljno upoznao sa likovima, što nam je dalo dosta prostora za improvizaciju, tako da je sve teklo spontano. Obojica smo dobro razumeli vezu naših junaka, kao i njihovu zajedničku priču u kojoj je Klif (Bredov lik) često izvlačio deblji kraj u teškim vremenima.

Da li ste se vi nekad zbližili sa kaskaderom u nekom od filmova koje ste snimali?

- Riku Daltonu Klif nije samo dubler, više mu dođe kao univerzalni nož švajcarac: on mu je rame za plakanje, psihijatar, telohranitelj, pomoćnik, sve. Rik ga plaća kao dublera, ali ovaj radi 12 poslova za male pare. I uvek je tu za njega. Imao sam takve ljude oko sebe, recimo dok sam snimao osam meseci u Africi. Tada vam je potreban neko ko će sedeti s vama, ćutati i gledati TV jer ne želite da budete sami.

Na filmu se vidi jaka hemija između vas i Breda. Da li je to nešto na čemu ste radili ili je došlo spontano?

- Za to je dosta zaslužan Kventin jer vam on priče likova koje tumačite predstavi gotovo kao roman. Pritom, Bred je ne samo veliki talenat nego i veliki profesionalac, tako da smo jednostavno skliznuli u naše uloge. Od starta smo znali kakvi su naši karakteri i kako izgleda njihov odnos u Holivudu.

RepublikaFoto: youtube.com/CelebrityNews, Oscars
Bred i Leonardo

Holivudski glumac otkrio kako je sarađivati sa drugim zvezdama na snimanju novog filma Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu"

Da li ste strahovali da ćete jedan drugom krasti scene i kadrove?

- Ne, ne verujem da je ijedan od nas dvojice razmišljao o tome, samo smo radili ono što je bilo najbolje za naše uloge.

Šta glumac može da uradi da produži svoj rok trajanja?

- Da nađe dobru kremu za lice (smeh)!

Ali vi ste sve vreme bili uspešni. Koja je vaša tajna?

- Trudio sam se da pravim najbolje izbore. Znate, film je najznačajniji oblik savremene umetnosti. Počastvovan sam i privilegovan što sam deo toga. Kao što sam već rekao, mislim da smo Bred i ja ušli u ovu industriju otprilike u isto vreme i obojica znamo koliko je teško dobiti pravu priliku. I obojica smo se trudili najbolje što smo mogli da to iskoristimo i snimamo filmove kojima smo pomerali sopstvene granice, a koji su pritom bili velika ostvarenja.

Foto: youtube.com

Kventin pravi umetnost od filmske industrije

I ranije ste radili sa Tarantinom. Šta ste naučili od njega?

- On poseduje doslednost koju sam video kod ljudi koji prave umetnost od ove industrije. To su reditelji koji su veliki poznavaoci istorije filma, a Kventin ne samo što poznaje istoriju klasičnog filma nego i istoriju niskobudžetnih filmova B produkcije za koje ja nikad nisam čuo. On je veliki poznavalac muzike, televizije i kompletne filmografije glumaca koji su nestali u istorijskom smislu. Ovaj film je omaž svima onima koji su možda zaboravljeni, a u svom vremenu borili su se da budu uspešni i svakako su dali veliki doprinos.

Sebe bih posavetovao da više uživam

Dugo ste u ovoj industriji. Kad biste mogli da vratite vreme, kakav biste savet dali sebi?

- Uživaj više u onome što radiš! Daj sve od sebe u poslu, ali uživaj u vožnji. Posao jeste ozbiljan, ali uživaj u putovanju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading