Preminuo slavni Karl Lagerfeld: Dizajner bolovao od iste bolesti kao i Marinko Madžgalj!

Autor:

Zabava

19.02.2019

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni dizajner nemačkog porekla Karl Lagerfeld preminuo je danas u Parizu u 85 godini. Karl je u bolnicu primljen u ponedeljak uveče, a već danas je izgubio bitku sa opakom bolešću.

RepublikaFoto: youtube.com/Monocle Films
Karl Lagerfeld

Kako piše "Bi-Bi-SI", kreativni direktor "Šanela" poslednjih nekoliko meseci bolovao je od raka pankreasa, a iako je krio svoju bolest Lagerfeld je propustio nekoliko revija. Potpuno netipično za njega bilo je kada je 22. januara propustio dve modne revije na Nedelji mode u Parizu što je prvi put da na spektaklu za "Šanel" nije prošetao na kraju predstavaljanja nove kolekcije.

RepublikaFoto: youtube.com/Monocle Films
Preminuo u Parizu... Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld karijeru je počeo u "Fendiju" 1967. godine, da bi potom rad nastavio za modnu kući "Chloe", a potom se pronašao u "Šanelu" gde je na mestu kreativnog direktora radio do svoje smrti. Lagerfeld je imao i modnu liniju pod svojim imenom, a kreirao je kostime za pozorišta i opere u Firenci, Beču, Salcburgu i Monte Karlu. Bio je i veliki ljubitelj fotografije. Neretko je sam slikao svoje modele, čak i objavio nekoliko knjiga sa svojim fotografijama, a zanimljvo je da su ga novinari zvali "Kajzer Karl".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Preminuo od kancera pankreasa... Marinko Madžgalj

Slavni dizajner bolovao je od raka pankreasa, a od iste bolesti preminuo je i srpski glumac Marinko Madžgalj, kao i muzičar i frontmen grupe "Ekatarina Velika" Milan Mladenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading