Ivan Ivanović Đus, FRIZER KOJI JE POSTAO KRALJ REPA

Autor: A. I.

Zabava

06.02.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ivanović Ðus (36) je jedan od najpoznatijih srpskih repera koji je karijeru počeo tokom devedesetih, sa svega 13 godina. Ovaj muzičar je rođen 17. oktobra 1981. godine u Beogradu. Iako je po zanimanju frizer, još u mladosti je shvatio da je njegov pravi poziv zapravo muzika.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Ivan Ivanović Đus

Posle završetka osnovne škole Ðus pada pod uticaj repa, dens muzike i turbo-folka, a pored rep pesama, snimio je duete sa Minom Kostić, Anabelom Atijas, Milenom Ćeranić i mnogim drugim. U početku je nastupao kao deo brojnih grupa, a kada se odlučio za solo karijeru, pesmom "Keš kolica", za koju je urađen i spot 2004. godine, napravio je pravi preokret u karijeri.

Foto: youtube.com/ClipRijaliti

Upravo ta numera je narednih godina bila jedan od najvećih hitova rep muzike i puštala se na nekoliko televizijskih i radio kanala. Ðus je sa svojim prvim solo albumom postigao veliki uspeh, inspirisao i postao uzor publici i reperima sa srpske hip hop scene, a i šire.

Đusova pesma "Keš kolica" godinama je bila najveći hit na radio-stanicama

Nakon izdavanja albuma i promocija, reper odlazi u vojsku, gde po izlasku nekoliko godina kasnije pravi pesme za novi album "Brate minli", koji 2006. godine izdaje "Siti rekords".

Široj javnosti postao je poznat 2010. godine ulaskom u rijaliti-šou "Farma", posle čega je snimio šaljivu pesmu "Farma drama", u kojoj je ismejao sve učesnike istoimenog rijalitija. Đus je 2011. godine učestvovao u rijaliti-šouu "Dvor", gde je osvojio prvu nagradu. Nakon toga, snima veliki broj dueta sa pevačima zabavne i pop muzike, a u maju 2015. godine pojavljuje se u dokumentarnom filmu "Ja repujem - Smoke Mardeljano". U septembru 2017. godine izdaje album "Od blata do zlata", a nakon toga ulazi u rijaliti "Parovi".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading