9 stvari strogo zabranjenih u Rusiji, dobro razmislite da li ste turista koji je spreman na OVE uslove boravka!

Autor:

Zabava

24.01.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U većini putnih vodiča možete da pronađete informacije o tome šta je strogo zabranjeno da radite kada odete u turističku posetu Rusiji.

RepublikaFoto: Image by Oleg Shakurov from Pixabay
Moskva

Dok su šale o političarima, rasi, religiji i polu potpuno dobrodošle, vicevi na račun porodice smatraju se vrlo uvredljivim.

U nastavku pročitajte koje su to stvari strogo zabranjene da se rade u Rusiji.

1. Rukovanje s rukavicama

Rukovanje s rukavicama se smatra vrlo nepristojnim. Ukoliko želite nekome da izrazite poštovanje onda odmah skinite rukavice, ma koliko da je hladno.

2. Nikada ne odbijajte piće

Ljubav Rusa prema alkoholu nije samo mit već stvarnost koju nećete moći da izbegnete. Svuda gde odete bićete ponuđeni pićem, a ako ga odbijete to će se smatrati uvredom i nepristojnim ponašanjem.

Ukoliko piće prihvatite Rusi će nastaviti da vam pune čašu sve dok ne napustite skup ili bar. Savet je da alkohol u Rusiji pijete polako jer čim nivo opadne, očekujte da će vam čaša uskoro ponovo biti puna.

3. Šale na račun porodice

Dok su šale o političarima, polu, rasi, religiji i seksualnoj orijentaciji u Rusiji potpuno dobrodošle, vicevi na račun porodice smatraju se uvredljivima. Stoga, ne spominjite ničiju sestru ili brata, ako ne želite da iskusite hladne zime Sibira.

4. Zviždanje u zatvorenom prostoru

Rusi povezuju zviždanje sa finansijskim teškoćama. Posebno je loše nzviždati u tuđoj kući jer tako, po verovanju Rusa, navlačite zlu sudbinu na ukućane.

5. Žene ne smeju da nose teško

Kavaljerstvo u Rusiji je zakon. Muškarac obavezno nosi teške stvari, a često će svoju pomoć da ponude i na ulici nepoznatoj ženi.

6. Nepoštovanje starijih

Ako se vozite javnim prevozom i vidite da starija osoba stoji dok vi sedite, kao znak poštovanja morate ustati i prepustiti joj svoje mesto. Naravno, ovo pravilo važi svuda u svetu…

7. Podeliti račun

U Rusiji je običaj da onaj ko zove na večeru mora da plati račun. Stoga neka vam ne pada na pamet da podelite račun za večeru ako ste zvali prijatelje da se vidite.

8. Najbolje je da ne spominjete Krim, Ukrajnu i izbore

Rusi su poznati kao velike patriote pa bi bilo kakav komentar mogli da shavte vrlo lično. Naročito ih nerviraju pretenciozni zapadnjaci, s naglaskom na Amerikance, koji se žale na hladnoću, hranu, Putina i druge stvari, ne shvaćajući da njihova zemlja nije ceo svet već samo jedan njegov manje obrazovani i upućen deo.

9. Smeškanje nepoznatim ljudima

Rusi čuvaju svoj osmeh za prijatelje i porodicu. Smejanje nasumičnim osobama može se smatrati uvredljivim, posebno u javnom prevozu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading