Magija klasike: Koncert Jovana Kolundžije na Kolarcu!

Autor:

Zabava

16.11.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncertom na Kolarcu proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija nastavlja jednu od najdužih koncertnih tradicija u zemlji i regionu, dvanaestu godinu zaredom pokloniće se beogradskoj publici i ispisati nove stranice muzičke istorije naše prestonice.

RepublikaFoto: Promo foto
Jovan Kolundžija

U ponedeljak, 3. decembra 2018. maestro Jovan Kolundžija održaće gala koncert "Magija klasike" u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20 časova.

Na koncertu "Magija klasike" nastupiće u pratnji sestre i istaknute pijanistkinje Nade Kolundžije i mladog pijaniste Nikole Zaringera, a na programu su najlepša dela Leklera, Gurdžijeva, Sen-Sansa, Čajkovskog i Legrana.  

Foto: Promo foto
Nada Kolundžija

Violinista Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru, više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu, najveće domaće i međunarodne nagrade i društvena priznanja, grandiozne koncertne poduhvate, divljenje i poštovanje publike, obožavalaca i stručne kritike širom sveta.

RepublikaFoto: Promo foto
Nikola Zaringer

Jovan Kolundžija je osnivač Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Gvarnerius po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina. Pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Ustanovi Guarnerius, koja je postala najatraktivnija kamerna dvorana u našem gradu i u kojoj je, od njenog osnivanja 2001. godine, realizovano više od hiljadu umetničkih programa.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine po seni od 600, 800 i 1000 dinara.

Pokrovitelji koncerta "Magije klasike" su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i kompanija Dunav osiguranje, a organizator Ustanova Gvarnerius.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading