BIKOVIĆ: Ova nagrada je za mene ohrabrenje!

Autor: Sputnjik

Zabava

05.11.2018

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski glumac Miloš Biković, kog je u Moskvi predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao Medaljom Puškina, izjavio je za Sputnjik da za njega ova nagrada znači "kredit" i "ohrabrenje".

RepublikaFoto: Printskrin
Biković nagrađen Medaljom Puškina

-Kredit koji je dobijen delom zbog zasluga, a delom avansno, sa jednim dobrim grejs periodom. To je za mene jedno ohrabrenje da nastavim da naša dva naroda, na neki način, povezujem kroz svoju delatnost- rekao je Biković, naglasivši da postoje mnoge teme koje povezuju Rusiju i Srbiju.

-Postoji mnogo tema kojima želim da se bavim, koje nas povezuju, koje su naša zajednička istorija, a o kojima mi malo znamo ili čak i ako znamo možda ih nedovoljno doživljavamo kao našu istoriju, nego ih samo pamtimo kao neku informaciju. Meni je ovo ohrabrenje da nastavim to sve- izjavio je Biković, posle ceremonije dodele nagrada.

Svečanosti u Andrejevskoj sali Kremaljskog dvorca prisustvovale su brojne zvanice iz društveno-političkog, kulturnog, naučnog i religijskog života Rusije i inostranstva, a Biković ističe da je bila velika čast prisustvovati ovom događaju.

-Velika je čast biti ovde, ja to zovem "krem de la Kremlj". Ovde je bio vrh ruske države, i duhovni i svetovni, i naći se sa njima u jednoj prostoriji na ovakav praznik za mene je ogromna čast- navodi poznati glumac.

Upitan kako bi on ljudima u Srbiji dočarao proslavu ruskog praznika Dana narodnog jedinstva, koji se slavi od 2005. godine, Biković je rekao da u Srbiji nemamo sa čime da poredimo čak ni to kako Kremlj unutra izgleda.

-Najvažnije jeste to što postoji jedna usredsređenost u Rusiji u tom njihovom jedinstvu. Njihov glavni praznik, Dan narodnog jedinstva, jeste ono na šta bismo mi mogli da se malo ugledamo, jer mi jedni druge do te mere kritikujemo da to više prevazilazi kritiku i postaje nešto drugo-  istakao je srpski glumac, dodajući da glavni utisak na njega ostavlja vrsta jedinstva koja se oseća u ruskom društvu.
 

Omiljeni glumac je iskoristio priliku da najavi tri nova filma, koja radi za rusko tržište.

-Mogu se očekivati tri filma sledeće godine: "Balkanska međa", koji je možda najvažniji jer tu učestvujem i kao koproducent a ne samo kao glumac, zatim film "Sluga" i film "Koma", koji smo dugo snimali- najavio je Biković, dodajući da učestvuje i u snimanju serije o Muslimu Magomajevu, čuvenom sovjetskom pevaču, koja se radi za Prvi kanal ruske televizije, a koja će najverovatnije biti prikazana iduće godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading