MLADA GLUMICA O PRVIM KORACIMA, PREPREKAMA I PORODIČNIM VEZAMA Miona Marković ponosna na "Korene"

Autor:

Zabava

05.11.2018

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni serija ni knjiga nisu udžbenici iz istorije. Moje je da razumem Zoru, koju sam, nadam se, oživela onako kako sam je zamislila čitajući knjigu, kaže unuka slavnog pisca.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pred kamerama sam osećala odgovornost. Dok sam čitala roman neku vrstu dirljivog ponosa, ističe Miona

Da li je veliki Dobrica Ćosić mogao da zamisli da će u ekranizaciji njegovog uticajnog romana "Koreni" jednog dana zaigrati njegova unuka? Verovatno ne, ali bi sigurno bio ponosan kad bi na malom ekranu u ulozi Zore ugledao svoje gore list - Mionu Marković. Mladu glumicu, inače ćerku našeg uvaženog istoričara Predraga Markovića, gledaćemo ne samo u epizodama serije koja se nedeljom emituje na javnom servisu već i u seriji "Žigosani u reketu", gde se našla u novinarskim cipelama. Za Srpski telegraf Miona otkriva kako se gradi karijera sa poznatim prezimenom, ali i koja uloga bi je usrećila.

* Kakav je osećaj dati novi život romanu slavnog pisca kada imate njegove krvi?

- To je zaista nešto posebno, isto sam se tako osećala i kada sam čitala knjigu. To je neka vrsta dirljivog ponosa.

* Šta vas je obuzimalo kad stanete pred kamere?

- Odgovornost, pre svega.

* Jeste li se konsultovali sa ocem pripremajući ulogu?
- Nije bilo potrebe. Konsultovala sam se najviše sa režiserom Ivanom Živkovićem i mojim partnerom u scenama glumcem Igorom Đorđevićem. Ni serija ni knjiga nisu udžbenici iz istorije, moje je da razumem devojku Zoru, koju sam, nadam se, oživela onako kako sam je zamislila čitajući knjigu.

* Ne može istorija kod nas da prođe bez deljenja na tabore. Tako je i sa "Korenima"...

- Tačno, radnja u "Korenima" je mikrokosmos radnje u Srbiji u 19. veku. Iz jednog korena Katića nikla su tri različita pogleda na svet.

* Da li je u Srbiji teže razvijati karijeru sa poznatim prezimenom?
- Na to ću znati da odgovorim tek na kraju svoje karijere.

* Jeste li zadovoljni dosadašnjim razvojem karijere?
- Mislim da bi bilo razmaženo da nisam zadovoljna. Još uvek sam student, a dobila sam priliku da igram u četiri domaće serije.

* U "Žigosanima u reketu" ćete biti naša koleginica. Šta vam se učinilo kao najveći izazov sa ove strane kamere, mikrofona?
- Kao Ana Marija Zečević radim uglavnom sa diktafonom. Igram jednu vrlo obrazovanu novinarku čiji članci imaju uticaja na političku scenu. Ona kada piše, to ima posledice, uživa u svojoj moći, ali se bori sa ukusom publike tabloida koji njen otac drži.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Markovićeva u seriji "Koreni" igra lik Zore

* Rekli ste da ne želite da igrate ruske sobarice u Holivudu i da karijeru gradite u Srbiji. Koja i kakva uloga bi vas usrećila?
- Usrećuju me dobro napisane uloge. Ruska sobarica može biti neko ko unese tacnu u holivudskom filmu, a može biti i svedok ubistva u istom, e takvu bih igrala.

* Imate li već sada novi zadatak pred sobom?
- Moj klasić Jovan Jovanović i ja za jun 2019. spremamo duo dramu za diplomsku predstavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading