ZAVRŠEN SRPSKI FESTIVAL FANTASTIKE: Specijalna nagrada za francuskog glumca Ala Safija

Autor:

Zabava

29.10.2018

15:49 >> 11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival srpskog filma fantastike završen je svečanom ceremonijom dodele nagrada i projekcijom najboljih ostvarenja u Studentskom kulturnom centru.

 

RepublikaFoto: Promo foto
Ekipa filma "Ne vidiš da vidiš" Alekse Mirosavljevića


Nagradu koja nosi naziv  "Koskar“ za najbolji film dobilo je animirano ostvarenje "Neputovanja" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, koje je žiri nagradio i za najbolji scenario.
RepublikaFoto: Promo foto
Nikola Majdak, reditelj nagrađenog filma "Neputovanje"

Specijalno priznanje žirija dodeljeno je Milančetu Markoviću za film "Strašno mesto", a nagrada za najbolje vizuelne efekte pripala je filmu "Poslednji zapis Leonida Šejke" Zlatka Stojilovića.

RepublikaFoto: Promo foto
Specijalno priznanje Milančetu Markoviću

Za najbolji regionalni film proglašeno je ostvarenje "Kutija" Dušana Kastelića iz Slovenije, a u istoj kategoriji žiri je dodelio još jedno specijalno priznanje filmu "Poslednji izazov" Božidara Trkulje iz Hrvatske.

Nagradu za najbolji strani film dobio je "RIP" Kajea Kasasa iz Španije, dok je specijalno priznanje žirija ostvario film "Mamon" Alehandra Damjanija iz Urugvaja.

Publika je za najbolji film izabrala ostvarenje "Ne vidiš da vidiš“ Alekse Mirosaljevića.

Organizatori su dodelili i specijalni doprinos horor žanru koja je pripala francuskom glumcu Ali Safiju. On se publici u Beogradu predstavio sa filmovima "Point Zero" i "Incoming"

Foto: Promo foto
Specijalno nagrađen: Ala Safi

O najboljim ostvarenjima odlučivao je stručni žiri u sastavu: Kristijan Milić (Hrvatska), Bojan Vuk Kosovčević (Srbija) i Saša Radojević (Srbija).

Dvanaesti Festival srpskog filma fantastike održan je od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.

Festival srpskog filma fantastike je najstarija filmska manifestacija u regionu posvećena isključivo žanru naučne fantastike i horora. Pored godišnjih izdanja u Beogradu, festival se nalazi na stalnoj turneji, tako da će publika u pojedinim mestima u Srbiji i regionu imati priliku da pogleda dostignuća u oblasti žanra novije produkcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading